Najdi forum

bolečine v vratu….

Spoštovani!
V službi večinoma časa preživim za računalnikom in to že kar nekaj let. Zadnje čase opažam, da me čedalje bolj boli desna roka, od ramen do komolcev pa tudi vrat. Včasih dobim občutek pekoče bolečine v roki. Med delom se skušam nekako “razgibati”, tako da obračam glavo levo-desno, tudi roko skušam razgibati, vendar ne pomaga kaj dosti. Tudi doma delam podobne vaje, vendar ni učinka. Mogoče je kak dan malo bolje, drugič spet nič. Naj povem, da nimam ta prave mize na katei delam in če verjamete ali ne, tudi če bi prosila zanjo….saj veste, kako je, ni denarja za nakup. Sedaj me zanima, ali je možno, da se mi je že kak živec “vnel”, oziroma kako naj si še drugače pomagam, da ne bom imela takih bolečin. Glede na to, da moram delati še kar nekaj let, me prav skrbi, kako bo v prihodnosti, da ne bom imela še večje težave. Hvala za nasvet.

Spoštovani,

Zelo verjetno gre pri vas za okvaro v vratnem predelu hrbtenice, težko rečem ali za segment, mišico ali živec, podatkov je premalo.
Potreben bi bil pregled, na katerem bi ugotovili vzrok vaših težav in možnosti zdravljenja.

Lep pozdrav,

Stara sem 49 let in opravljam sedeče delo, večinoma v prisilni drži pred računalnikom. Pred nekaj leti ste mi zelo omilili težave (z vašo terapijo) , ki sem jih imela z bolečinami v rami in komolcu.

V zadnjem času se mi je začela pojavljati bolečia v levi rami in vratu, mislim pa, da je povezana s tem tudi občasna ostra bolečina v levem delu glave za ušesom. Do sedaj glavobolov nisem nikoli imela.

1. Ali je glavobol posledica bolečin v vratu in rami? Kako oboje odpraviti?

2.Katere od vaših vaj bi bile najbolj primerne za omilitev teh težav?

Lepo vas pozdravljam in hvala za odgovor. Jana

Velika verjetnost je, da je glavobol posledica sprememb v vratnem delu hrbtenice, kar bi se ob pregledu dalo potrditi.
Kar se tiče vaj lahko načeloma nežno izvajate vse vaje, ki jih imamo objavljene na

vendar bi vam intenziteto lahko določil šele po pregledu. V določenih primerih namreč določene vaje z nepravo intenziteto lahko tudi ne pomagajo ali celo naredijo več škode kot koristi, zato jih je potrebno delati z zelo individualnim pristopom.

Lep pozdrav,

New Report

Close