Najdi forum

Pozdravljeni,

bom kratka, ker sem imela prejle tekst že napisan, potem pa mi je javil napako in se mi zdi, da sploh ni bilo vprašanje poslano.
Torej,
pred 5 dnevi sem začutila bolečine v vratu (res sem nekaj dni preležala in sem mislila, da je zaležan vrat posledica tega). Vendar se do danes situacija ni kaj dosti izboljšala. Izgleda pa takole: gibljivo omejen vrat (v vse smeri) – bolečina pri tem, bolečine se včasih prenesejo tidi na ramenski sklep in v roke – opazila sem tudi mravljince v rokah. Zanimivo je, da lahko bolečina v nekem trenutku povsem izgine (takrat lahko migam po mili volji), potem pa se naenkrat spet pojavi.
Bolečine v vratu čutim tudi ponoči, ko mirno ležim oz. ko se poskušam obrniti.
Povdariti moram, da sem v 8 tednu nosečnosti in da si zdaj res ne morem privoščiti rentgena.
Zanima pa me, ali lahko strokovnjak manualne medicine tudi brez rentgenske slike ugotovi, kaj je vzrok mojih težav in te tudi odpravi?
Ali me lahko že strokovna masaža povrne spet v normalno (neboleče) stanje?
Zanima me, če slučajno veste, v kolikem času pridejo ljudje v vaših ordinacijah na vrsto?

Najlepša hvala za odgovore in lep pozdrav,

Gaja1

Draga Gaja,

Najprej se opravičujem, ker zaradi odsotnosti tako dolgo nisem odgovoril na sporočilo.
Vaši simptomi so tipični za osteohondrozo vratnega dela hrbtenice. Gre za to, da določen segment (verjetno vretence, lahko pa tudi mišica) draži živec v tem predelu.
Simptomi se dajo odpraviti z manualno medicino, večinoma pa pri tem uporabljamo t.im. medicinsko masažo in vse manj manipulacij. Na pregledu bi lahko ugotovili, ali je za zdravljenje potrebna Rtg. slika, ponavadi jih za vrat načeloma zahtevamo.
Sama masaža vam bo v najboljšem primeru dala le kratkotrajni efekt, saj ne bo odpravila vzroka simptomov.

Pokličite v najbližjo ordinacijo , mislim, da boste dovolj kmalu na vrsti,

Lep pozdrav,

New Report

Close