Bolečine v vratnem predelu
Spoštovani!
Pred kratkim sem zaradi bolečin v predelu vratu in v spodnjem delu glave opravila magnetno resonanco. V izvidu med drugim piše:
Diskus C4-5 je degenerativno izbočen na celotnem obodu, le malo več posterolateralno in foraminalno desno. Spinalni kanal je primerno širok. Diskus C5-6 je malo degenerativno izbočen na celotnem obodu, spinalni kanal je še primerno širok. Konture in signal ostalih prikazanih diskusov so ohranjeni. V višini korpusov Th4 in Th5 je intramedularno linearen predel spremenjenega signala, ki je na opravljenih sekvencah izointenziven likvorju.
Kaj navedeno pomeni – obrabo medvretenčnih ploščic?
Stara sem 36 let in precej zaskrbljena, saj imam zadnje čase pogosto občutek pritiska v spodnjem delu glave in za desnim očesom, oftalmologinja ni ugotovila ničesar, osebni zdravnik me ne jemlje resno-pravi, da magnetna resonanca ni pokazala nič posebnega.
Pogosto imam težave z vratom, zaradi sedečega položaja v službi moram večkrat na masažo. Zgodilo se je že, da ves teden nisem mogla premakniti glave, zdravnik mi je predpisal tablete za sproščanje mišic.
Ali mi lahko pomagate?
Vnaprej hvala za odgovore in lep pozdrav.
Za vaše težave je kriv vratni del hrbtenice, verjetno je s tem povezana tudi težava z očesom, saj gre preko tega dela živčni vozel, ki regulira prehranjenost obraznega tkiva.
V vratnem delu na segmentih C4 do C6 gre za začetno osteohondrozo ki sploh ni kritična in ni potrebno izvajati nobenih agresivnih metod.
Pridite na pregled, z uporabo manualne teraopije in točkovne masaže vam zelo verjetno lahko pomagamo, točno bomo vedeli po pregledu.
Lep pozdrav,