Bolečine v ušesu
Imam še eno vprašanje, ki pa se navezuje na bolečine ušesa.
Punčka je stara eno leto in pol in je pred dobrim tednom prebolela angino.
Malo ji še teče iz noska, ampak moti me to, da vsake toliko časa položi roko na levo uho naredi posebno grimaso in reče, da jo boli.
Poskusila sem z pritiskom na uho in malo sem ji ga povlekla tako kot to navajajo nekatere knjigo o zdravstvu, pa ni nič zajokala ali rekla, da jo kaj boli.
Zanima me kako veš da otroka resnično boli ne, da bi zato obskal zdravnika.
Slišala sem, da je vnetja všesa ko ga pritisneš ali potegneš, ko otrok zajoka, že v hudi vnetni fazi.
LPJanja
Svetujem ti, da morebitno vnetje ušesa jemlješ resno. V kolikor deklica toži, da jo boli, obišči zdravnika. Ta lahko odkrije vnetje že v začetni fazi, ko ga je tudi najlažje pozdraviti. Moja deklica je imela več zaporednih vnetij, na koncu pa celo kronično vnetje srednjega ušesa. Ni prijetno. Pa sem vedno odreagirala takoj in nikoli nismo prišli tako daleč, da bi zaradi bolečin jokala. Me je pa vsakič opozorila in dostikrat sem mislila, da ni res, pa je na koncu bilo.
Čimprej k zdravniku!
Lp, Yo
Naša štiriletnica je imela do sedaj enkrat in upam,da nikoli več vneta ušeska.Ko se je začela vleči za ušesa,smo jo vprašali,kaj je narobe in njen odgovor je bil:Boli me ušesek,pa se potegnem,ker malo preneha boleti.Odpravili,smo se k zdravniku,dobili kapljice,a ker to ni pomagalo,smo bili drugi dan že na antibiotikih.
Pozdravček
Andreja
V nogavico natlači nekaj narezane čebule in vse to segrej ( v pečici, na plošči, fen…) da bo toplo in daj otroku na ušesek ( če bo pustila ji namesti tako da bo imela čez noč gor… ) Uspeh zagotovljen…
Pri nas je imela 4 letna punčka večkrat vnetje… vedno smo šli zdravniku pa ni dal drugega kot antibiotik. Sedaj smo puskusili s čebulo in čez noč se je pozdravilo !
LP Damjan
Priključujem se mnenju mojih predhodnic. Če hčerka toži, da jo boli uho, jo pelji k zdravniku in ne čakaj. Vnetja ušes so lahko zelo zelo nevarna, če čakaš predolgo. Moja hčerka, ki je stara 6 let ima kronična vnetja ušes. Z malim prehladom dobi takoj vneta ušesa. Preizkusili smo vse možne načine, da bi to preprečili, pa ni nič pomagalo. tako že malo slabše sliši. Sedaj smo poskusili še z bioenergetikom in nam je uspelo. Škoda, da nismo šli že prej.
Je pa tako, da ko do vnetja pride, je potreben antibiotik, žal!
LP, Metka
Tudi jaz priporočam takojšen obisk zdravnika. Mojemu sinu je do starosti dveh let dvakrat tekel gnoj iz ušeska, dvakrat pa so mu ga črpali v bolnici. In to kljub temu, da sem bila zelo pozorna na ta vnetja, saj jih je imel stalno. Pri dveh letih pa so mu odstranili žrelnico in od takrat (pol leta) so ušeska v redu. Upam, da bo tako ostalo.
Lep pozdrav,
Marjeta.