Najdi forum

Lep pozdrav
Stara sem 36 let. Opravljam sedeče pisarniško delo. Sedaj bo kmalu 5 mesecev, odkar imam močne bolečine v trtici in ne morem sedeti dalj, kot par minut. Bolečine so prišle postopoma in ni šlo za poškodbo. Še težje mi je vstati iz sedečega položaja. Kot bi me kdo z nožem zabodel v trtico. Hitra in ostra bolečina se pojavi tudi, če ležem na stran, vendar takoj izgine. Bolečine so včasih prisotne tudi med hojo.
Opravljen sem imela uz trebuha b.p., ginekološki uz b.p., RTG trtica križnica: spina bifida s1, in MRI: Motena osifikacija nevralnega loka segmenta S1 Nakazana dekstrokonveksna skoliotična deviacija. Nakazana retrolisteza v višini L5-S1. Začetna spondiloza na segmentih L5 in S1. Suspektna začetna spondiloartroza L5-S1. Zmerna degeneracija in zožitev i.v. diskusa L5-S1. v omenjeni višini retrolisteza in spondilofit disk kompleksa zmerno zožujejo desni i.v.foramen v spodnji polovici in nakazano levi.
Ni bistvene stenoze centralnega dela spinalnega kanala in i.v. foramnov.
Intenziteta signala iz spodnjega dela hrbtenjače je na vseh sekvencah primerna, medula je normalno široka.
Imam Marfanov sindrom.
Opravila sem 20 uz terapij in 20 krat tens. Zdravnica mi neprestano daje brufen, ki pa nima pravega učinka, poleg tega pa imam od vseh protibolečinskih tablet že popolnoma uničen želodec.
Zanima me razlaga izvida in ali mi lahko pomagate, da bi zopet normalno sedela?

Pozdravljeni,

kot ste najbrž podrobno seznanjeni je t.i. Marfanov sindrom genetska bolezen, ki se odraža z izjemno suhljato obliko postave in dolgimi okončinami.

Protibolečinska terapija s tabletami v vašem primeru ni zadostna, niti primerna oblka zdravljenja, saj pušča posledice in ne odpravlja vzroka težav, vzok najbrž tiči v draženju korenine živca ob trtici.

Priporočam vam, da se naročite na pregled v eni od naših ordinacij (http://mo-gy.si/ordinacije-5/), kjer bomo s kliničnim pregledom in anamnezo vaših izvidov postavili diagnozo in upam, da uspešno odpravili vzrok vaših težav.

Lep pozdrav,

*** Sergej Fedorov, dr. med., spec. nevrolog, spec. manualne medicine *** Ordinacije manualne medicine MO-GY: Trzin, dr. Andrej Kotov, T: 01/561 25 21 I Maribor, dr. Sergej Fedorov, dr. Vladimir Fedorov T: 02/470 24 13 I Nova Gorica, dr. Genadij Filipov, dr. Arkadij Januškevič, dr. Dimitrij Gaidukevich T: 05/300 23 77 I Koper (Ambulanta Zdravje): dr. Arkadij Januškevič, dr. Dimitrij Gaidukevich T: 05/300 23 77 I Murska Sobota (Tišina, medicinski center Živa v parku), dr. Sergej Fedorov, dr. Vladimir Fedorov T: 040 804 286 Celje I (Medicinski center Ludvigdental), dr. Roman Burdeniuk, T: 040 866 456 I Novo mesto (Očesni center Preskar), dr. Vasilij Banin, T: 040 56 56 65 I Brezplačna telefonska številka: 080 12 03 I https://www.mo-gy.si *** V kolikor boste prišli k nam na pregled, vas prosimo, da s seboj prinesete natisnjena vaša vprašanja in naše odgovore. Odgovori preko foruma ne morejo nadomestiti kliničnega pregleda. ***

New Report

Close