Najdi forum

Spoštovani.

Lani decembra sva komunicirala na tem forumu in vaše mnenje je bil obisk vaše ordinacije. V januarju sem se odločila in odšla k dr. Alekseju Filipovu v Novo Gorico. Za mano je že devet (9) terapij, stanje pa ni nič boljše. Trtica me še vedno boli in včasih zelo peče. Križ je še vedno zelo oslabljen in živce mi še vedno zateguje. Problemi pa so še više po hrbtenici (vsaj tri točke: pod nedrčkom, med lopaticami, pod vratom med ramami in leva rama). Konstantno imam bolečine, ki močno pečejo, težje diham, nabija mi srce, boli me želodec, boli me rama. Ko se vse razboli, začne boleti še spredaj prsni koš med dojkama. Vse je povezano. Z doktorjem sva poskusila veliko različnih terapij, on ima še upanje, meni pa ta optimizem počasi popušča.
V tem času sem bila spet na pregledu v Valdoltri, kjer sem bila operirana, a me zdravnik ni hotel skoraj niti pogledati in mi je rekel, da dokler lahko hodim po prstih in petah, ni potrebno, da hodim k njim. Toliko o splošni medicini. Prosim, svetujte mi, kaj naj še naredim. V vaši ordinaciji nadaljujem s terapijami. Vaš doktor je rekel, da se boji karkoli konkretnega delati na meni, ker nima slik stanja hrbtenice. Kje pa naj jih dobim, če me nočejo poslati na magnetno resonanco? Za samoplačniško MR nimam denarja. Bolečine so zelo hude.
Najlepša hvala za odgovor.

Govoril sem z dr. Filipovim, ki mi je zagotovil, da je v vašem primeru naredil vse kar zmore in zna, da pa so rezultati terapij variirali, nekajkrat ste se počutili boljše, nato spet nekoliko slabše, kar je redko pri naših terapijah. Tudi simptomi, ki jih navajate, niso posledica le enega vzroka (posebej ne le v ledvenem delu), tako da je težko pričakovati hitro zmanjšanje vseh simptomov.
Glede na to, da ste bili oprirani v ledvenem delu in da ni bilo možno videti slik po operaciji (kakšna vrsta operacije je bila narejena in kakšno je dejansko stanje po operativnem posegu) je bilo njegovo delo seveda omejeno, saj bi lahko prišlo po kaki močnejši terapiji do poslabšanja.
Povedal mi je, da ste ponovno naročeni čez 4 tedne, upam, da se bo medtem stanje umirilo in izboljšalo, vsekakor pa sem se dogovoril, da vem naslednje terapije ne bomo računali.

Lep pozdrav,

*** Sergej Fedorov, dr. med., spec. nevrolog, spec. manualne medicine *** Ordinacije manualne medicine MO-GY: Trzin, dr. Andrej Kotov, T: 01/561 25 21 I Maribor, dr. Sergej Fedorov, dr. Vladimir Fedorov T: 02/470 24 13 I Nova Gorica, dr. Genadij Filipov, dr. Arkadij Januškevič, dr. Dimitrij Gaidukevich T: 05/300 23 77 I Koper (Ambulanta Zdravje): dr. Arkadij Januškevič, dr. Dimitrij Gaidukevich T: 05/300 23 77 I Murska Sobota (Tišina, medicinski center Živa v parku), dr. Sergej Fedorov, dr. Vladimir Fedorov T: 040 804 286 Celje I (Medicinski center Ludvigdental), dr. Roman Burdeniuk, T: 040 866 456 I Novo mesto (Očesni center Preskar), dr. Vasilij Banin, T: 040 56 56 65 I Brezplačna telefonska številka: 080 12 03 I https://www.mo-gy.si *** V kolikor boste prišli k nam na pregled, vas prosimo, da s seboj prinesete natisnjena vaša vprašanja in naše odgovore. Odgovori preko foruma ne morejo nadomestiti kliničnega pregleda. ***

Pozdravljeni,

V soboto sem pri rolanju padla na trtico. Bolečine so prisotne konstantno, tako pri ležanju, hoji, sklanjanju še posebaj pri sedenju. Občasno čutim bolečino tudi v levi nogi.
Zanima me, če bi bilo dobro da obiščem zdravnika oz. koliko časa lahko trajajo bolečine.

Za odgovor se vam v naprej lepo zahvaljujem in vam želim lep dan.

Pozdravljeni,

vaši podatki so skopi, kljub temu bom skušal svetovati: v vsakem primeru priporočam obisk zdravnika, slikanje ledvenega in medeničnega dela hrbtenice. Lahko da je zaradi padca prišlo zgolj do napetosti mišic ali pa gre za travmatološko poškodbo trtice. Tudi v naših ordinacijah lahko opravimo klinični pregled, vsekakor pa bomo potrebovali RTG slike medeničnega dela za postavitev diagnoze in posledično nasvetov glede nadaljnjega zdravljenja.

Lep pozdrav,

*** Sergej Fedorov, dr. med., spec. nevrolog, spec. manualne medicine *** Ordinacije manualne medicine MO-GY: Trzin, dr. Andrej Kotov, T: 01/561 25 21 I Maribor, dr. Sergej Fedorov, dr. Vladimir Fedorov T: 02/470 24 13 I Nova Gorica, dr. Genadij Filipov, dr. Arkadij Januškevič, dr. Dimitrij Gaidukevich T: 05/300 23 77 I Koper (Ambulanta Zdravje): dr. Arkadij Januškevič, dr. Dimitrij Gaidukevich T: 05/300 23 77 I Murska Sobota (Tišina, medicinski center Živa v parku), dr. Sergej Fedorov, dr. Vladimir Fedorov T: 040 804 286 Celje I (Medicinski center Ludvigdental), dr. Roman Burdeniuk, T: 040 866 456 I Novo mesto (Očesni center Preskar), dr. Vasilij Banin, T: 040 56 56 65 I Brezplačna telefonska številka: 080 12 03 I https://www.mo-gy.si *** V kolikor boste prišli k nam na pregled, vas prosimo, da s seboj prinesete natisnjena vaša vprašanja in naše odgovore. Odgovori preko foruma ne morejo nadomestiti kliničnega pregleda. ***

Spoštovani.
Moje zadnje pisanje ni bilo z namenom kritike dr. Filipova, saj je odličen zdravnik tako po strokovni kot po človeški plati in bi svet medicine potreboval več tako predanih zdravnikov. Midva se odlično razumeva in dobro sodelujeva, ne sodeluje pa moje telo, ki očitno noče reagirati na zdravnikove terapije. Pišem pa zato, ker iščem vsa možna mnenja, saj se mi stanje po operaciji HD pred enim letom ne izboljšuje, kvečjemu še slabša in ne najdemo vzroka. V tem času sem na samoplačniškem pregledu pridobila mnenje dr. Roka Vengusta, kateri mi je pregledal ledveni del in trtico in slikal (RTG) ta predel. Njegove ugotovitve so sledeče: palpatorna občutljivost trnov celotne prsne in ledvene hrbtenice, posteriornih krist na obeh straneh, bolečina trtice izrazita in tipična, odprt spodnji del sakralnega kanala, hondroza L5-S1, Coccigodynia ter mišično-entezopatska bolečina aksialnega skeleta. Njegovo mnenje je, da imam vnetja ob hrbtenici, saj sem tudi zatekla in dokler se vnetij ne pozdravi, ne more pomagati nobena terapija (zato tudi ni pomagalo 20 fizioterapij, 9 obiskov pri vas, 8 obiskov fiziatra, telovadba, hoja, plavanje,…). Predlaga mi antirevmatik (kar mažem že 11 mesecev in ne pomaga), drugače blokada v trtico pri njih, manipulacija trtice oziroma operativna odstranitev v skrajni sili. Ker je imel polno čakalnico, ni uspel pregledati še prsnega dela hrbtenice, kjer je tudi hudo. Poskusila bom pridobiti vsaj RTG posnetke celotne hrbtenice in napotnico za protibolečinsko ambulanto.
Najlepša hvala za razumevanje in vso vašo pomoč.

Spoštovani,
že nekaj let imam bolečine v trtici, ki pa niso konstantne ampak se pojavijo nekajkrat letno in trajajo dva, tri dni ali pa tudi do teden-dva. Ponavadi so znosne, včasih pa so zelo močne, grozne. Prvič sem jih opazila 5-6 let nazaj pri delu v gostinstvu, sedaj pa imam službo v pisarni in večino dneva presedim. Najhujše je pri vsedanju, vstajanju s stola, pregibanju, sklanjanju…včasih je gibanje močno oteženo.Pred skoraj letom dni sem bila na slikanju trtice in na pregledu pri ortopedu, ki mi je rekel, da se na sliki ne vidi nič in mi ne more povedat od kod izvirajo bolečine. Ker sem tedaj redno hodila na fitnes, mi je svetoval, naj hodim še naprej če mi pomaga in delam raztezne vaje za hrbet.
Bolečine so prisotne v predelu trtice in se vedno širijo kakšen cm levo od trtice. Naj omenim še, da nisem nikoli imela poškodb, ki bi povzročile te bolečine. Ne vem kam naj se obrnem po nasvet, zato se za vaš odgovor že vnaprej zahvaljujem.

Pozdravljeni,

po vsej verjetnosti gre za t.i. kokcigodinijo, vzrokov pa je lahko več: poškodba, prehlad (lahko zgolj sedenje na mrzlem), posledice ginekoloških težav… Gre za razdražen živčni pletež, li leži neposredno ob trtici.

Za zdravljenje priporočam različne oblike fizioterapije, tudi tehnike manualne medicine.

Za bolj natančen nasvet vas vabim na pregled v eno od naših ordinacij. Za naročilo vam posredujem povezavo do kontaktnih informacij: http://mo-gy.si/ordinacije-5/

Lep pozdrav,

Spoštovani,

prosil bi za en nasvet na temo bolečine v trtici. In sicer se mi ta bolečina pojavi, ko grem težje na blato.
sicer sem prek kakima 2 letoma padel na trtico a je ta bolečina takrat po kakem mesecu izginila. Pred 4 meseci pa so mi odstranili žolč, tako da sem imel po operaciji, dokler se ni telo privadilo kar nekaj težav z drisko in prebavo, hemeroidi, ki pa so sedaj izginile, pojavi se pa ta bolečina v trtici, sploh če sem kaki dan bolj zaprt.

Hvala za nasvet.

Pozdravljeni,

bolečina v danki oziroma trtici ni nujno povezana s samimi spremembami v področju trtice. Priporočam vam, da opravite slikanje križnega dela hrbtenice s trtico in medenico. V kolikor bodo slike kazale na spremembe v področju trtice, vam s tehnikami manualne medicine lahko pomagamo. Sicer pa so za omenjene težave lahko tudi drugi vzroki kot so razpoke v danki, hemeroidi ipd.

lep pozdrav,

Objava čaka odobritev
Objava čaka odobritev

New Report

Close