Bolečine v trebušni votlini in vnetje spolovil
Spoštovani,
sem 24-letnica, ki ima že celo življenje težave z zaprtjem, zato temu nisem nikoli posvečala posebne pozornosti. Pred petimi leti sem zbolela za anoreksijo, ki sem jo vsaj fizično v slabih letih odpravila oz. se je preobrazila v izmenjajoča obdobja kratkotrajnega stradanja in dolgotrajnih obdobij nažiranja (čustveno prehranjevanje). Že približno leto in pol se aktivno postavljam ob rob tudi zmerni depresiji in močni anksioznosti (tako je bila postavljena diagnoza); predpisana zdravila Cipralex in Trittico. Navedeno navajam zgolj za orientacijo sledečih težav..
Že pred poletjem sem imela pogosto trebušne krče, glavobole (te že skoraj dve leti konstantno vsak mesec), slabo prebavo, obupno slaba počutja (ko niti vstati iz postelje nisem mogla zaradi fizične in tudi psihične oslabelosti), boleče menstruacije z občasno sekundno izgubo zavesti .. potem sem tekom poletja potovala po Aziji, kjer so se stvari precej umirile. (Stran od stresa, vedno v družbi, ker doma živim sama, in drugačnega prehranjevanja?)
V zadnjem tednu potovanja sem ujela precej konkreten prehlad (močno vnetje oči, vendar ne gnojno, smrkav nos, boleča ušesa, grlo, kašelj), ki ga nisem dodobra pozdravila do vrnitve domov. Doma pa se je sprva vse umirilo, čez par dni pa sem obležala zaradi hudih bolečin v črevesju. Tako se že 10 dni ubadam z izmenjajočima driska – zaprtje, grozno vrtoglavico (ki se mi nikoli prej ni pojavljala), telesno oslabelostjo (sem sicer športno aktivna, vendar v teh dneh se počutim tako šibko, da se bojim omedlevice tekom tekanja ali hribolazenja), blagimi glavoboli, oslabelim vidom, pekočimi očmi, smrdeči vetrovi, ki ob sprostitvi ne pripomorejo k izboljšanju počutja, izmenjavanjem vročice in občutka hladu, nespečnosti ali pretirane utrujenosti, vendar spanec ne poteši utrujenosti, zelo srbečim in bolečim vnetjem okoli spolovila (še nikoli doslej) in v tednu dni sem dvakrat opazila tudi šibak krvav madež na hlačkah, ki ni plod menstruacije; občutno se stanje poslabša po zaužitju določene hrane, npr. suha salama. Najbolj moteča od vsega pa je, kot že omenjeno, stalno prisotna bolečina večinoma v trebušni votlini (pretežno črevesje, občasno v želodcu), ki me prisili, da dan in noč preležim v postelji – poskusila sem s Spasmexi, vendar izboljšanja stanja nisem občutila.
Ljudje smo tako pametni, da potem iščemo vzroke in razloge našega počutja in si kaj hitro ustvarimo množico bolezni, ki naj bi nas pestile. Zato Vas prosim, če glede na opisano lahko morda svetujete, kam naj se obrnem (bila sem pri svoji osebni zdravnici in kljub temu, da zdravnikom zelo zaupam in jih spoštujem, se mi tokrat zdi, da je postavila neustrezno diagnozo) oziroma ali Vam opisano orisuje kako bolezensko stanje, ki ima ime, da bi se znala obrniti v smislu čim prejšnjega zdravljenja?
Najlepša hvala za branje in v upanju na Vaš odgovor Vas lepo pozdravljam!
Vaše zdravstveno stanje je zelo kompleksno in takšno bi bilo tudi zdravljenje pri zdravilcu, če bi se zanj odločili. Težave v zadnjih tednih so zanesljivo povezane z vašim (ne)zdravjem v preteklih letih, od zaprtja do prehranjevanja. Na žalost vam ne morem dati nobenega nasveta, ki bi odpravil vaše težave.
Veliko vaših simpotom je povezanih z glivicami, verjetno vam tudi drastično primanjkuje mineralov in vitaminov, mogoče ste dobili alergije. Mislim, da je pri vas veliko dejavnikov, ki bi jih bilo potrebno testirati in zdraviti.
LP