Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Rak Kako živeti z rakom? bolečine v trebuhu in mehko črno blato

bolečine v trebuhu in mehko črno blato

Spoštovani,že nekaj časa imam težave ,boli me v desnem delu pod trebuhom,enake bolečine imam v odzadaj v medenici odzadaj na desni strani.Z jajčniki je vse bp.Blato odvajam redno,vendar se mi je zadnje mesece spremenilo in imam mazavo,mehko temno blato ,,pa ni driska,odvajam do trikrat na dan.Imam tudi hemoroide,ki pa me ne motijo,me ne bolijo.Imam pa vedno v krvi invodi povečane levkocite,ki kažejo vnetje,Uz vseh notranjih organov,želodca,jeter,mehurjai td je bil bp.Ali bi morala dati blato na podrobne preiskave,morete pa vedeti,da bi me bilo zelo strah koloskopije in ali se z pregleda blata lahko vidi ,če je v črevesju kakšno vnetje,kakšena bula.
Hvala vam za odgovor

Pozdravljeni
Za pregled blata dobite pri osebnem zdravniku napotnico za laboratorij,Naredi se test na prisotnot krvi v blatu. Če je izvvid pozitiven vas os. zdravnik pošlje na kolonoskopijo. Kaj se v črevesu dogaja se vidi samo s pomočjo te preiskave. Naj vas ne bo strah .Kolonoskopija traja približno pol ure.Lahko je malo neprijetna, oz boleča, kar pa ni pravilo.Vsekakor odtehta vse negativne misli in strah pred boleznijo.Boste vsaj vedeli ,kaj se vam dogaja.Torej-pojdite k os. zdravniku in ne prelagajte pregleda na jutri. Lep pozdrav Meta

Hvala vam Meta za odgovor.Vprašala bi, v reders digest sem prebrala ,da je črevo možno pregledati tudi z računalniško tomografijo,ali to drži in ali je možno,da te os.zdravnik najprej po pregledu blata pošle na računalniško tomografijo pred kolonoskopijo..
lp

Pozdravljena

Tudi s to preiskavo se da pregledati črevo Vendar morate vedeti, da je to samo pregled, na katerega boste čakali dolgo časa, Ne verjamem, da bi vam osebna zdravnica sploh dala napotnico, ker ni indikacije zanjo. Če bi se pokazalo, da imate npr. polip v črevesu, kar je pogosti vzrok krvavive, bi morala prav tako na kolonoskopijo, ker ta ni namenjena le pregledu, ampak tudi zdravljenju.če želite, me lahko pokličete na tel. Evrpacolon 041574560. lp METa

Hvala vam za odgovor,najprej bom dala blato na pregled ,da bom ugotovila,če je sploh kaj narobe z črevesjem.Glede računalniške tomografije pa ni problema,edino če bi mi zdravnik dal napotnico,saj imam zavarovanje za krajše čakalne vrste in verjetno ne bi dolgo čakala.Ko bom rabila vas bom poklicala ,še enkrat hvala za vaš nasvet spoštovana gospa Meta.

spoštovani,

prosim za odgovor, ker sem zelo zmedena. pred kakim mesecem sem opravila preiskavo SVIT in rezultat je bil negativen. danes pa grem na wc in vidim normalno gostoto blata, le da je blo črno in to prvič. nisem nič jedla takega včeraj, da bi lahko bla barva spremenjena. bolečin nimam, imam pa včasih občutek neke napetosti v trebuhu in včasih nimam apetita. sem stara 60 let. v družini nimamo raka. ne vem kaj mi je storiti, zato lepo prosim za vaš nasvet.

manja bračun

Pozdravljena!

V Svitu so vam opravili pregled blata. Izvid je bil negativen. Verjetno ta test v Svitu niste opravili prvič.Običajno je krvavitev iz debelega črevesa nevidna.Nobeni testi, pa tudi Svitovi ne, niso stoprocenti.Testi v Svitu so presejalni. Svetujem vam,da se o problemu pogovorite tudi z osebnim zdravnikom.Morda pa imate težave z želodcem? Ugibam.

Meta

New Report

Close