Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Pediatrija Pediatrija Bolečine v trebuhu in bruhanje

Bolečine v trebuhu in bruhanje

spoštovani

hčerka je stara 11 let in že dalj časa toži zaradi bolečin v trebuhu – nad popkom. Bili sva na UZ v lanskem letu pa je bilo sve BP. Letos januarja pa se je prvič pojavilo bruhanje. Bilo je tako hudo, da je bila cez noc v bolnisnici. Opravili so preiskavo krvi in urina in, ker je bila naslednji dan Ok so jo odpustili. Do prejsnega tedna ni bilo tezav, ko je zopet imela najprej hude bolecine v trebuhu potem pa je po cca 3 urah bruhala. V dezurni so svetovali lekadol in nolpazo. Po tiste ji je odleglo in je zaspala. To je bilo med počitnicami tako, da izkljucujem s solo povezane tezave. Prav tako v soli nima tezav in rada obiskuje. Danes pa je zopet povedala, da jo po malem boli. Sele danes sem povezala, da mogoce prejsnje bruhanje ni bilo povezano z virusom ali pokvarjeno hrano. Naj povem, da smo v obeh primerih vsi jedli isto.
zanima me ali imate kaksen odgovor kaj bi bil lahko vrzok teh tezav, ker sem postala zaskrbljena. Hvala in lp

Potrebno je narfediti še kakšno preiskavo (odvzem krvi razširjen, urin) in ponoviti UZ, saj ni mogoče uganjevati, zakaj se to neznačilno bruhanje in bolečine v trebuhu pojavljajo. Sevda gre lahko tudi za začetne ho0rmonske spremembe, za funkcionalno bolečihno v trebuhu (ko so organizdravi in ne najdemo vzroka), bolečina v trebuhu je pogosto psihogena, skratka, možnih vzrokov je preveč, da bi se dalo to uganiti in pojasniti.

Lp (še vedno) Tanč; Pediater je odvetnik otroka. Vedno se vpraša: "Ali je to in to za otroka dobro?" ne glede na interese, mnenja, prepričanja drugih.Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet. In seveda: UPORABLJAJTE ISKALNIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ISKALNIK JE ZAKON!!!

New Report

Close