Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Družinska medicina Bolečine v trebuhu

Bolečine v trebuhu

Pozdravljeni!

Približno en teden se mi že pojavlja tiščanje z vmesnimi bolečinami v levem spodnjem delu črevesja. Izvid vode in krvi je bil ok, razen na vodi sem imela en povišan eritrocit, ostalo ok. Zadnji UZ sem delala zaradi drugih razlogov julija letos, ki je bil bp. Ginekološko bom pregledana naslednji teden, toda ginekoloških težav do sedaj nisem imela, razen občasnih vnetij nožnice. Zdravnik je posumil tudi na možnost obolenja črevesja, ni pa povedal kakšnega. Kolikor sem brala, obstaja možnost vnetja divertiklov, kaj drugega nisem našla. Kaj naj storim razen da grem na ginekološki pregled in kaj menite kateri razlogi so še lahko vzrok temu razen divertiklov? Stara sem 25 let.

Lp

Pozdravljeni!

Jaz sem nekaj casa nazaj ze pusala vendar vseeno ..tezave so se zmeraj tle:D

Bolecine v spidnjem delu trebuha, pod popkom obcasno uteEno uriniranje, voda naj bi bila bp, moram oddati se sanford vendar je bil prejsni izvod ok.(kasne 2 mesca nazaj). tezave z mehurjem (oz nevem kaj je to) so se zacele julija po morju.takrat sem jemala primotren pa se nekaj vendar brez ucinka. voda pregledana najman 3x in vse ok, prav tako kri. po obilnem izcedku iz noznice sem obiskala tudi ginekologa, ki pravi da to ni nic posebnega ,vendar sem sama vseeno vzela canesten, brez ucinka. naj povem se da imam celiakijo(dianoza postavljena avgusta),narocena sem tudi na kolonoskopijo vendar sele marca 2014:(.. ce nebo kasne krize bom sla prej.. zdravnica nima trenutno pojma kaj bi blo, rekla je da ce voda pokaze bp,da me bo poslala k urologu, da naj pa izklucim tudi klamidijo, tako da grem nasledni teden se teatirati se za to.koliko casa se potem caka na ta izvid? in pa ce imaste vi se lasno idejo kaj bi to lahko bilo?ce je kaj z crevesjem nimam pojma,ker do
marca je se dolga. narejen imam tudi uz trebuha avgusta bp.pocasi me
vse slupaj ze malo nervira, saj bolecina v trebuhu ne iZgine.protibolecinske tablete(naklofen) sicer pomagajo,vendar jih nocem prevec jemati.

aja pozabla napisat, stara 23
lp, s

lep pozdrav pišem vam ker me skrbi za punco in sicer stara je 22 let in zadnja dva meseca opaža kri v blatu in tudi trebuh jo boli v spodnji strani pod popkom ko odvaja! Boli jo tudi danka čeprav blato ni trdo ali veliko! Ker je ona trenutno na sezonskem delu v tujini in ni zmožna it k zdravniku do marca me zanima kaj bi lahko povzročalo te težave?! In ali mislite da bi morala prekiniti delo v tujini in se vrniti in it k zdravniku?? Sicer ima zelo slabe prehranjevalne navade in tudi ginekološke težave! Lepo vas prosim za odg in mnenje hvalaj

Spoštovani!

Če je kri na blatu, potem krvavi ali iz analne poke ali iz hemeroidov. Če je kri premešana z blatom, je vir krvavitve lahko više v črevesju, kot npr. pri kronični vnetni črevesni bolezni ipd.

Poskusi naj z mazilom proti hemroidom, in če po 3 tednih ne bo bistvenega izboljšanja, naj preveri pri zdravniku.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

Pregovor: "Eno jabolko na dan podi zdravnika stran."

UZ trebuha ne pokaže vedno težav. In je včasih potreben rentgen. Da pride do rentena in operacije, ko gre v notranjih organih kaj bolj narobe, so včasih le skrajne možnsti, ki jih po splošnih tendencah pač ne ugotovijo. In je celo diagnoza le gastritis ponovno. To je bilo leta 2003, v 10 letih ali še nekaj mesecev kasneje je mogel organizem zaropotati, da so ga oskrbeli in zakrpali.
Priporočam vam, da histerične sodelavce. kjer se ne moreš umakniti ter tudi svoje ev. težave uredite, da ne boste kot sama, ko vam bo odtekalo življenje, ki je nato zdravstveno pogojeno. Škoda časa.

Obvezno za prebavo, če ni že kaj hujšega, pa veliko vode (vsaj do 2 litra) in poskrbite, da bodo čreva delovala, kar se ne zgodi, če človek je suho hrano, je samo enkrat na dan in se tolaži, da bo to kava storila in podobne floskule).
Ko gre za razdraženo črevo, pa tudi boli tam vmes. Če je vse v normali. Boli pa tudi, če ne more srati, ker gre za spremembo okolja, in so odpadki črevesja nekje na pol, pa nimajo kje ven iti.

Moja izkušnja s tujino je bila leta 1993, ko sem šla v Španijo, tam pa niso imeli tako pitne vode kot jo imamo mi. In je teklo tudi v Franciji bolj rjavo od vode kot pa kaj pitnega. Zaradi spremembe ozračja je bilo eno. Pretočnost tekočine v organizmu pa drugo. V živo se spomnim dogodka, ko se pač po domače pošteno nisem mogla usrat. Sem si pomagala, vzela papir, pritisnila ob danki s potiskajočimi izdihi, da je šel drek ven. Olajšalno, ampak mučno, ker sem si nato mogla oskrbeti še okolje danke. Olajšanje je bilo. Pomoč takrat le s kremami, ki so bile pri roki za ritni del.

Kako bo nekdo sprovedel do marca nekaj, pa je morda že opcija, da se pozanimaš glede statusa tujine in zdravniških oskrb v tujini, ker se ravno v vsaj 4 mesecih do marca lahko marsikaj zgodi, ker te skrbi za gospodično.

In če ne bo izboljšanja, da se preveri pri zdravniku, ki ga ne bo mogla uveljavljati do marca, kako boš to ti storil ali kako ji boš sploh lahko ti pomagal ali kako si bo sama, če si ti parameter, ki to rihta? Na spletu se pa vse itak najde, ampak če bi rekel 3 dni, namesto 3 mesece.

Dejstvo eno pa je, da če te zaštopa in blato ne gre naravno skozi danko in se sili in ob tem povzroči neko silo, da le skozi pride zaradi zaprtosti, pa bo vedno le zgledalo, da je kri v blatu ali dreku, ki gre v školjko. Ker pač popokajo tudi žilice okrog anusa.

Mogoče naj preveri še kaj ginekološko. Nekoč jajčniki hudo vneti, kasneje ni bil mehur, ampak ledvica, kjer so se bolečine pasle od a do ž, tudi po spodnjem delu, povsod v spodnjem delu. Sama se nisem več tolažila z vsem, ko sem dobila čez 38 vročine. Pa še nisem želela k dohtarju. Ker se bom že sama pocajtala.

Mogoče naj tvoja deklina začne misliti tudi s svojo glavo, da ne boš le servis, kjer bi morala biti ona osnova.

pozdravljeni.
mene pa zanima naslednje. zadnjih par dni me boli trebuh, in sicer takoj po zaužitih obrokih, občutek imam da so krči. po moje me boli želodec in pa po črevesju. kaj lahko naredim?
p.s.: pred 12 leti sem bila na kolonoskopiji in gastroskopiji, ki je pokazala erozije na črevesju, in “začetek” chromove bolezni. vendar se je to pomirilo in pozdravilo do sedaj,ko me spet boli. takrat sem jemala samo ultop.
ali si lahko pomagam z Nolpazo 40 mg?

Spoštovani!

Poskusite nolpazo. Lahko gre za vnetje želodčne sluznice. Če v 10 dneh ne bo bistvenega izboljšanja, se oglasite pri zdravniku.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

Pozdravljeni,
Prosila bi vas za nasvet glede sledeče situacije. Vsaketoliko se pojavi huda bolečina v trebuhu. Malce sem spremljala ali bi mogoče bila to posledica kakšne hrane, ampak nisem opazila nobene razlike. Bolečina se pojavi kar naenkrat. Po tem imam velikokrat prebavne motnje (drisko), po kateri se bolečina umiri oz. izgine. To se dogaja sedaj že kakšno leto, dve mogoče tudi več. Pred kratkim se je zgodilo isto s to razliko, da sedaj bolečina ne izgine. Oziroma ob gibanju se pojavi ampak bolj blaga oblika. Občutek je kot, da me nekaj tišči v spodnjem delu trebuha. Točno lokacijo bolečine težko določim ker se mi zdi kot, da je čez cel spodnji del trebuha. Jemljem kontracepcijo že nekaj let in me zanima, če bi imela bolečin kakšno vezo s tem? Ampak do zdaj nisem imela težav. Tudi zadnje 4 mesece telovadim 2x tedensko kar vključuje trebušnjake..ampak ko mišico napnem ni nobene bolečine. Prosim vas za nasvet.

Že v naprej se vam zahvaljujem za odgovor.

Spoštovani!

S kontracepcijskimi tabletami tega ne bi povezoval.

Verejtno gre za balgo obliak nervoznega črevesa, ko pride do spremebe v hitrosti kračenja črevesaj in takrat to občutimo kot bolečino, čeprav s črevesjem ni nič dejansko narobe. Zaenkrat ne bi ničesar ukrenil.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

Spoštovani !

Pred 6 leti so mi odstranili žolč in kamne. Od tedaaj imam še vedno rahle težave po uživanju surove hrane, ne smem je jesti veliko, oziroma malo porcijo solate. Sedaj so se mi pojavile bolečine kot pikanje, na desni zgornji strani trebuha kot je bilo pri žolčnih bolečinah. Ta bolečina se potem pomakne navzdol ali pa na levo zgornjo stran takoj pod rebri. Mučila me je tudi kislina.
Zanima me ali je to povezano s kislino ali kaj drugega?
ZAHVALJUJEM SE ZA VAŠE MNENJE!

Lp

Spoštovani !

Pred 6 leti so mi odstranili žolč in kamne. Od tedaaj imam še vedno rahle težave po uživanju surove hrane, ne smem je jesti veliko, oziroma malo porcijo solate. Sedaj so se mi pojavile bolečine kot pikanje, na desni zgornji strani trebuha kot je bilo pri žolčnih bolečinah. Ta bolečina se potem pomakne navzdol ali pa na levo zgornjo stran takoj pod rebri. Mučila me je tudi kislina.
Zanima me ali je to povezano s kislino ali kaj drugega?
ZAHVALJUJEM SE ZA VAŠE MNENJE!

Lp

Spoštovani!

Ker po odstranitvi žolčnika žolč v celoti neposredno teče v danjastnik, se lahko zgodi, da se zaradi alkalnega draženja izloča več kisline, to pa povzroča vnetje sluznice in bolečine.

Druga zgodba je, če se v izvodilih naredijo drobni kamenčki, zaradi katerih pirhaja do zastajanja žolča in celo vnetja, kar pa spremljajo hude bolečine in vročina.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

Pozdravljeni

ze 14 dni imam mocne bolecine v trebuhu in sicer boli me spodaj pod popkom. zvecer so ponavadi bolecine neznosne, obcutim jih kot krce oz. pekoc obcutek. naredili so mi uz trebuha, vzeli kri, vodo in blato. nicesar ni pokazalo. kaj bi to lahko bilo?

Spoštovani!

Ob domnevi, da ste ženska, bi lahko šlo ali za vnetje rodil, ali pa za vnetje mehurja. Ali imate še kakšne druge težave?

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

Pozdravljeni

Zadnje tri dni se mi pojavljajo bolečine v trebuhu.Točne lokacije ker težko določit.Bolečine so enkrat milejše drugič malo bolj močne.Jem normalno,na stranišče hodim tudi normalno.Ponoči se zbujam ob dveh.Zbudim se brez bolečin,ko ne morem zaspati nazaj se mi pojavijo milejše bolečine.Navajena sem spati na boku vendar mi ko so prisotne bolečine ne paše.Bi to bilo lahko zaradi stresa?

Spoštovani!

Opis je premalo podroben, da bi lahko kaj konretenga povedal. Razlogov je ogromno. Premalo vem o vašem stanju, da bi lahko pritrdil psihičnim razlogom.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

Spostovani, ze skoraj tri tedne imam tezave z zalodcem/trebuhom. Zacelo se je z bolecinami v zelodcu, predvidevam zaradi dolgotrajnega stresa v sluzbi, potem z bolecinami v trebuhu, zaprtjem oz. drisko ter napihnjenostjo in vetrovi. Prejsnji teden sem v lekarni kupila tablete Nolpaza 20, se pravi da jih jemljem 6 dni in se mi zdi da je stanje malo boljse, ceprav me obcasno se boli oz. spika v zgornjem delu trebuha, nad popkom. Imam tudi bolecine v krizu, hrbtu, predvsem se premalo gibljem, sedim najmanj 10 ur dnevno, zaradi narave dela. Ze vec casa imam tezave s kislino, pri cemer me prej ni bolel zelodec. Kaj menite, kaj bi to lahko bilo ? Za odgovor se vam zahvaljujem in vas lepo pozdravljam.

Pozdravljeni,
Priblizno od avgusta imam bolecine nad popkom. Obcasno me napenja in imam dneve ko se pocutim slabo(bolecine v misicah). Obcasno mi je tudi slabo in mi gre na bruhanje,vendar ne bruham. V zadnjem casu me obcasno boli tudi pod popkom. Bila sem na gastroskopiji kjer so mi ugotovili da imam razdrazeno zelodcno sluznico. Narocena sem tudi na kolonoskopijo,ki jo imam sele septembra.
Prosila bii vas za mnenje kaj bi to lahko bilo,kajti vse te tezave so pocasi nacele ze mojo psihicno zdravje saj sem konstantno v stresu in strahu kaj bi to lahko bilo.

Za vas odgovor se vam ze vnaprej lepo zahvaljujem.

Lep pozdrav,
Nina

Spoštovani!

To ne govori za kakšno prav jasno stanje. Z podobnimi znaki se lahko skrva več različnih stanj, npr. celiakija, neprenšanje mleka ipd. Lahko poskusite z nekajdnevnim izključevanjem bele moke, in mleka, če tega še niste storili. Sicer pa boste vče vedeli po kolnoskopiji.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

Najlepsa hvala za vas hiter odgovor. Poskusila sem ze z izkljucitvijo mleka in bele moke,vendar je stanje nespremenjeno. Najbolj me skrbi da ni slucajno rak.

New Report

Close