Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Družinska medicina Bolečine v trebuhu

Bolečine v trebuhu

KLAVDIJA

Pred tremi leti sem imela carski rez,nato sem leto zatem imela se operacijo kile v spodnje desnem delu sedaj pa sem dobila se kilo na levem spodnjem delu in me zanima ce lahko operacije kaj vplivajo na bolecine v trebuhu v spodnjem delu ker imam ze stemi bolecinami kaksno leto tezave in so zelo mocne obcutek pa imam tudi napihnjenosti kot da me nekaj tisci v trebuhu imam pa tudi slab apetit,prosim ce bi mi lahko svetovali kam se naj obrnem na kaksen pregled.

lp

Spoštovani!

Ena od možnih razlag so zarastline, ki so nastale v trebuhu po teh dveh posegih, kar ovira prehod blata in zraka. Seveda pa k napihnjenosti lahko prispeva množica drugih vzrokov.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

Pregovor: "Eno jabolko na dan podi zdravnika stran."

Pozdravljeni,
bom kar se da kratka…pred skoraj tremi meseci sem imela bakterijo (pljuča), za katere mi je zdravnica predpisala antibiotik Sumamet. Po 14 dneh pa sem začutila napihnjenost (manjša je bila prisotna že prej), bolečine po telesu, občutek vročine…skratka moje mnenje je bilo da sem zakisana. Po mesecu dni diete, ki sem jo našla na Internetu, sem odšla na bioresonanco, kjer mi je potrdila kandido. Dobila sem novo podobno dieto, vendar je bila na nekatera živila s seznama reakcija spet podobna…le da me je začelo boleti najprej v desnem delu trebuha, nato pa se je razširila na ves trebuh in čudila sem tudi želodec. Zdaj je kandida odpravljena, vendar pa ko sem spet poskusila kozurno moko, je moje telo odreagiralo enako…To ni več kandida in ni alergija? Kaj menite vi? Je kakšna intoleranca na hrano ali kaj pomenijo take reakcije, katere pa spremlja še tesnoba in malo kasneje se bolečine preselijo še v hrbet.

Lep pozdrav, Tina

Spoštovani!

Vi ste ena živa kolobocija s temi variacijami na šarlatanske rešitve neprijetnih težav. Verjetno se najde še kakšna diagnostika in dieta.

Ker ste težave bolj skromno opisali, težko rečem, da je šlo v prvi vrsti predvsem za telesne znake tesnobe. Lahko je pridružen tudi sindrom razdražćljivega črevesa. Sam azitromicin praviloma ne pušča takih posledic, niti takojšnjih drisk ne (zaradi tega je tudi tako priljubljen med bolniki).

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

Pozdravljeni,
že več kot teden dni imam napet trebuh, najbolj na sredini tik pod rebri. zjutraj me na dotik in ob sedenju v bolj skrčenem položaju ter ob pretegovanju bolijo rebra in zgornje trebušne mišice. v roku 14 dni sem se tudi zredila za 3 kg. že več let probavam katera hrana mi ne povzroča napihnjenosti,neprijetnega občutka v želodcu. pojem lahko majhne količine hrane in še to najbolje samo pečeno meso, brez omak. rižote z čim manj različnih dodatkov. ob sadju, surovi zelenjavi, gobah, smetanastih omakah,pici, ocvrti hrani, pomarančni sok, … po raznih namazih,čokoladi,sladkorju me v želodcu peče,dobim zelo napet trebuh,ki se ne poleže niti po 4 urah. čim pojem več ali različno naenkrat imam probleme z napihnenjostjo, pekoče bolečine..če se grem gibati po obroku (ampak ne takoj ampak po dveh urah) mi vedno rata slabo,nabira se mi tekočina (kakor neka kislina) v ustih, peče me od trebuha do prsi in mi sili na bruhanje dokler se ne ustavim in umirim ,najbolje če se uležem in nič ne pojem,niti ne spijem cv tistem trenutku. vsak dan hodim,tečem po pol ure do eno uro. v zadnjem mesecu se mi pojavlja tudi čuden občutek v spodjem delu trebuha..kot da bi mi želodec potiskal dol proti vagini. ta mesec se mi je to pojavilo 2x.takrat me je tudi na dotik v spodjem delu trebuha zelo zabolelo. stara sem 25 let. mislila sem da je vzrok stres (diploma, tečaj tujega jezika,padec očeta z motorjem, nesprejemanje v partnerjevi družini,..)vendar je to že pol leta mimo ali več …in tudi že od nekdaj imam probleme z zaprtostjo in napihnjenostjo. Hvala za kakršne koli informacije… Lp

Spoštovani!

Boleče mišice ob premikanju govorijo za vnetje, nateg, preobremnitev…?

Napihnjenost je lahko posledica preveč kisline, tudi nekaj opisanih oblečin bi lahko sodilo zraven. V lekarni si kupite nolpazo. Če v 14 dneh ne bo izboljšanja, se ogalsite pri zdravniku za nadaljnjo diagnostiko. Stres stanje poslabša.

Če vas priženjeni starši ne sprejemajo, pojdite stran. Zakaj bi vam grenili življenje, na koncu pa jim boste morali menjati plenice. če partner noče z vami, jih je na svetu še okoli miljardo primernih.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

Imam težave s bolečinami v trebuhu. Opazil sem da se bolečine vedno začnejo po obroku ki vsebuje mlečne izdelke. Prenehal sem z uživanjem teh, vendar sem opazil da se bolečine pojavijo tudi takrat ko si za zajtrk privoščim ocvrta jajca. zanima me naslednje; kdaj bom spet lahko začel jesti mlečne izdelke in jajca brez strahu da bom imel bolečine v trebuhu. Do zdaj sem za preprečevanje bolečin po vsakem obroku vzel kapsulo Linex. Bolečine ponehajo in jih ni več za nekaj časa.
zanima me drugo mnenje in vsaka informacija je dobrodošla.
hvala že vnaprej.

Spoštovani!

Več možnosti je. Najprej bi psokusil z jemanjem nolpaze, ki jo lahko kupite v lekarni in v 14 dneh pričakoval bistveno izboljšanje. Zelo verejtno gre za vnetje želodčen sluznice in preveč kisline v želodcu.

Možno bi iblo tudi neprenašanje melčnega sladkorja, kar bi pojasnile teažve po uživanju mleka – a ne v obliki bolečin, temveč napenajanj in driskastega odvajanja.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

Pozdravljeni!

Imam težave, ki se mi vlečejo že slaba dva meseca. Sprva se je pojavljala slabost, ki je na začetku trajala kakšen dan, nato je bilo kakšen dan vse ok. Zato sem težave pripisevala stresu (izpiti) ter morebitni intoleranci na mleko. Vendar pa je čez čas ta slabost postala že stvar vsakdana. Bolel me je trebuh, bilo mi je slabo, imela pa sem tudi odpor do hrane (v zadnjem mesecu sem shujšala ok. 5 kg). Vmes so se pojavile še bolečine v grlu ter občasne bolečine v mišicah. Šla sem do zdravnika, ta pa je opravil analize krvi, urina in blata. Vsi izvidi so bili vredu. Nič ni narobe s ščitnico, sedimentacija je vredu, ni nobene bakterije, nobenega suma na kakršno koli kronično črevesno bolezen, vredu pa sta bila tudi blato in urin. Zdravnik mi je predpisal le počitek ter čim manj stresa ter mi rekel naj se po njegovem dopustu še enkrat oglasim če ne bom bolje. Težave se niso prenehale. Nadaljevala sem v enakem ritmu. Zato sem se odločila, da preneham jemati tudi kontracepcijske tabletke, saj bi bile lahko le te vzrok za takšno stanje (tudi moja ginekologinja je namreč na dopustu). Ko sem prenehala z jemanjem, so se težave že takoj naslednji dan zmanjšale. Slabosti ni bilo več, počutje je bilo bistveno boljše, vrnil pa se mi je tudi apetit. So se pa še vedno pojavljale bolečine v trebuhu. Te so najhujše zjutraj, čez dan jih skorajda ni, le občasno po kakšni jedi, nato pa se zopet pojavijo zvečer, vendar so bolj blage kot zjutraj. Težko opredelim kje me boli, saj se bolečine pojavljajo tako v spodnjem delu trebuha, kot tudi na levi in na desni strani. Danes se je po tednu dni zopet pojavila slabost, katero pa je spremljalo hudo “špikanje” na levi strani trebuha. Lahko omenim še, da se je vseskozi občasno pojavljala nizka temperatura (37,3°C), pred kakšnim tednom pa sem imela 2 dni tudi zelo hude bolečine v zgornjem delu prsnega koša ter zelo boleče grlo.

Res ne vem kaj bi lahko to bilo. Zelo sem zaskrbljena, doma ležim že kakšen dober mesec. Res si želim, da bi se težave čimprej rešile, zato vas prosim za kakšen nasvet/namig, kaj bi lahko bilo narobe oz. če priporočate še kakšen pregled.

Hvala že v naprej in lep pozdrav.

Spoštovani!
Še jaz se pridružujem tej temi. In sicer imam vprašanje: hčerka je stara 16 let, že nekajkrat je imela hude bolečine v spodnjem delu trebuha. Bila je na ultrazvoku, kjer se ni videlo nič posebnega. Sedaj je imela kar nekaj časa mir. Prejšnjo noč pa je imela zopet napad- hude bolečine- krče po celi trebušni votlini in bruhanje. To je trajalo od polnoči do 4, 5 zjutraj, potem se je umirilo, je zaspala, naslednji dan pa je utrujena, ima še boleč trebuh, krčev pa nima več. Normalno je tudi jedla. Tudi vedno prej, ko se ji je to zgodilo je imela težave ponoči, nato pa je ponehalo. Bolečine pa morajo biti zelo hude, saj ima punca visok prag bolečine in ne jamra kar tako, tole pa ni kar tako. Tisti trenutek je ne spraviš niti v avto do zdravnika, ker jo boli, da se ne more zravnati. Zanima me vaše mnenj, oziroma kakšne preiskave naj bi opravili. Do sedaj smo bili odpravljeni, češ šola, pa odraščanje in podobno…
Hvala za vaše mnenje že vnaprej in lepo poletje.
Zaskrbljena mama

Spoštovana MissM!

Splet vaših težav težko pojasnim. Poskusil bi nolpazo 14 dni (dobite v lekarni). Če gre za težave (del opisanih) zaradi preveč želodčen kisline, potem se bo v tem času stanje bistveno popravilo.

Spoštovana polcy!

Cel kup bolj ali manj resnih težav je lahko za tem. Najpogostejši in najpreprostejši razlog so krčevite bolečine črevesja ob sicer običajnem prehodu hrane.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

Živjo.

Pri meni se pojavljajo težave s prebavo in bolečino v želodcu že dobra tri leta. Kadar obiščem zdravnico zaradi le teh mi pravi, da je vse to posledica stresa. Stara pa sem 20 let in mislim, da moje življenje le ni tako stresno.
Bolečina se ponavadi pojavlja v predelu želodca. Včasih se pojavi kot skeleča bolečina, včasih zbadanje. Občasno so bolečine tudi tako hude, da težko hodim. Mogoče je razlog v prehranjevanju, vendar me ne boli in tišči v želodcu vedno, ko pojem določeno hrano. Tudi z mojo prebavo je posledično težavno. Včasih sem po več dni zaprta ali pa se pojavlja diareja.
Ko so se težave pojavile, je bolečina v želodcu trajala le en dan in se ni ponovila kakšen mesec ali dva. Zadnji mesec pa opažam, da se bolečina pojavlja vsak dan in ne popusti. Ne glede na to kakšno ali jem veliko ali pa zelo malo. Tudi če jem samo sadje in zelenjavo (bolečine pred tem zaradi tega nisem imela nikoli).

Že v naprej se vam zahvaljujem za Vaš odgovor.

Spoštovani!

Verjetno ne bom mogel veliko pomagati. Najbrž gre za t.i. razdražljivo črevo. Ker pa se bolečine začnejo v želodcu, bi najprej opravil 14-dnmevno zdravljenje z nolpazo, ki jo lahko kupite v lekarni. Nato bi se en teden izogibal vsej hrani, ki vsebuje moko žitaric, anot pa še en teden brez mleka in melčnih izdelkov. Če po ničemer od tega ne bi bilo bolje, potem bo potrebno spet do zdravnika.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

Pozdravljeni,

bom kar tukaj napisala, včasih me peče v želodcu in v grlu, verjetno kislina. Včeraj se mi je pa prvič zgodilo, da sem po enem pivu jedla še hamburger, ki je seveda masten in me je že po petih minutah začelo žgati v grlu, prsnici in trebuhu, celo noč mi je bilo slabo, še danes imam občutek kot bi nekaj ostalo v želodcu, obležalo. Bi lahko bilo to kaj hujšega?

Spoštovani!

Vedrjetno vam zateka želodčan kislina, zato se boste morali v prihodnej izogibati gaziranim pijačam, alkoholu, kajenju, obilnim obrokom, cvrtju, prežganju, čebuli, česnu, ostrim začimbam… če to ne bo dovolj, si v lekarni kupite nolpazo in jo jemljite 14 dni, k onaj bi se stanje porpavilo (ob omenjenih ukrepih).

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

Hvala za odgovor. Predvsem me muči, če zvečer jem tako hrano čez dan še gre … me pa tudi boli v grlu včasih (redko) tukaj med ključnicama, ko je ta luknja … ob požiranju sline in hrane, bi lahko bila sluznica razdražena? Kaj pa rupurut?

Spoštovani!

Še bolj potrjuje domnevo, da gre za zatekanje kisline. Poleg napisanega – nobene trde ali mlečne hrane najamnj 4 ure pred spanjem.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

ZDRAVO.
Pri meni se že 3 dan pojavljajo bolečine na mestu kjer je slepič. Vendar bolečine so le tedaj ko na to mesto pritisnem z roko ali zakašljam. Razmišljal se da bi bil to kakšen hiter gib in bi me bolele mišice ali pa zaradi hrbtenice, saj imam pogoste bolečine v križu. Sem mladoleten.
LP

Spoštovani!

Če imate vročino, ne odvajate vetrov in / lai blata, le pojdite na pregled k zdravniku. Vnetje slepiča se pogosto začne postopno in skoraj neopazno.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

Pozdravljeni,

predčasom sem vam že pisala glede težav z želodcem. Trenutno že nisem bila na veliki potrebi nekje tri dni, opažam pa (2 dni), da ko pojem kaj mastnega imam težave z želodcem na levi strani v viđini popka. Bolečina se pojavi po jedi, traja pa mogoče kakšne pol ure, tudi na pritisk me boli, občutek imam tudi kot da bi imela vetrove. Malo me skrbi, da bi to lahko bilo povezano s trebušno slinavko? Kupila sem si Ranital, ker imam tudi probleme s kislino. Bi lahko šlo za kako vnetje trebušne slinavke?

New Report

Close