Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Družinska medicina Bolečine v trebuhu

Bolečine v trebuhu

Spoštovani!

Spremenjen okus v ustih bo zaradi zatekanja kisline. Tiso z nitkami in candido pa je bolj ali manj privlečeno za lase.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

Pregovor: "Eno jabolko na dan podi zdravnika stran."

Pozdravljeni,

zadnje čase se mi pojavljajo bolečine v trebuhu v predelu popka, če se po jedi zasedim. Do ene ure po jedi. Če sedim, bolečine ne čutim tako zelo, le če vstanem. Če se sprehodim ali uležem bolečine počasi minejo.

Zanima me od česa to pride.

Hvala za odgovor.

Spoštovani!

V tem ne vidim kakšnih znakov ali napovedi bolezni. Verjetno gre za nastajanje plinov v črevesju po obroku, ki ne potujejo tako prosto, kot kadar stojite. Potuhtali ste rešitev za vašo težav, torej po jedi poskusite s sprehodom ali drugačno aktivnostjo.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

Pozdravljeni,
zopet imam težavo. Pikajoče bolečine v želodcu, med žličko in popkom, po sredini. Bila sem pri zdravnici, izvidi krvi in vode so bili v redu, znakov vnetja ni bilo, samo alt je bil malo povečan (0,75). Na blato grem vsak drugi dan, je malo trše, sicer to že kar nekaj časa. Zdravnica je rekla da tudi premalo pijem, ker je blato nepovezano. Imam napotnico za UZ abdomna. Ta bolečina ni vezana na hrano, je pa malo manj izrazita , kot na začetku. Bi me moralo skrbeti, ali počakam na UZ in potem naprej?
Hvala za odgovor.

Pozabila sem dodati, da na pritisk želodec ni občutljiv.

Lep pozdrav

Spoštovani!

Iz opisanega ne vidim kaksni konretnejsih znakov za kaksno bolezen, zato lahko pocakate na UZ, ki pa bo po moje tudi negativen.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

zdravo!
imam en mesec in pol starega sina in ima vročino.. med spanje se žačne jokat tako da komaj do sape pride.. mislim pa da ga to matra trbušćek.. kaj naj storim..
lp

Pozdravljeni!

Tokrat se obračam na vas. Že štirinajst dni imam težave, ker me spremlja bolečina v trebuhu. Prve dni sem mislila, da je problem želodec in sem jedla rupurut, vendar se stanje ni izboljšalo. Nato sem krivila zaprtje in po uživanju donata in normalnem odvajanju blata ni bilo z mojim trebuhom nič bolje. Sedaj pa me boli trebuh po vsaki zaužiti hrani in to malo nad popkom. Tudi če ponoči ležim na trebuhu, me spremlja bolečina. Kaj lahko storim, da odpravim bolečino? Obstajajo kakšna zdravila, ker grem v soboto na dopust?

Lp, Nina

Spoštovani 0607!

Domnevam, da kaka in lula kot običajno. Imejte ga manj zavitega, da se hladi, lahko ga ovijete tudi v vlažno (v mlačno vodo namočeno) pleničko, da se ohladi. Včasih nošenje, ali blago galdenje trebuščka pomaga. Pogosto se tako odzovejo na novo hrano – tudi na novo hrano vas, če še dojite.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

Spoštovana Nincika!

Poskusite z lekadolom ali spasmexom, kar dobite v prosti prodaji.

Lahko gre za kakšno črevesno infekcijo – brez hujših oblik – driske ali bruhanja. manjša možnost je, da se bi razvijalo vnetje slepiča. V tem primeru boste imeli vročino, bolečina pa se bo preselila v spodnji desni kot trebuha.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

Pozdravljeni,

pred enim tednom sem začutila bolečino v levem spodnjem delu trebuha, en dan me je bolelo, potem nič, čez par dni pa spet. Bolečina je podobna menstrualnim krčem, vendar sem menstruacijo imela pred dvema tednoma, tako da je to potrebno izključiti. Danes sem šla na blato, nakar sem opazila zraven tudi svetlo rdečo kri, ki je še nikoli ni bilo. Zanima me kaj bi to lahko bilo? Kakšni polipi? Hemoroidi?

Najlepša vam za odgovor in lep pozdrav.

Spoštovani!

Oprostite za pozen odgovor. 10 dni sem bil zaradi dopusta odrezan od spleta.

Sveža kri je navadno povezana s hemeroidi ali analno poko. Ne pojasnjuje pa opisanih bolečin, za katere iz opisa ne najdem razlage.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

pozdravljeni,star sem okoli 50 let.bolečine imam okoli žličke na desni strani trebuha pod rebri.trajajo že okoli meseca,zadnje čase pa so vse hujše,tako da ko ležim na trebuhu,čutim bolečine že ob dihanju.občutek imam,da imam stalno napet trebuh,čeprav redno odvajam.prosim za nasvet.lep pozdrav

Bolečine pod desnim rebrnim lokom bi lahko bile zaradi žolčnih kamnov, vendar bi bolečine pričakoval po hrani, predvsem mastni. Morda imate tudi preveč želodčne kisline, za začetek bi poskusil z zdravili v prosti prodaji, npr. Ranital ali Nolpaza Control.

Matjaž

Spoštovani!

Poleg tega bi lahko šlo tudi za vnet žolčnik (ob omenjenih žolčnih kamnih), zato bi bilo poleg 14-dnevne kure zdravil smotrno opraviti tudi UZ trebuha.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

Imam vprašnje.
Boli me na desni strani trebuha in se širi v ledveni deli rahlo me ščipa v ledvicah, nato se širi v kiržni del in nazaj v desni del trebuha.Malo kdaj boli na levi strani trebuha.Blato je trše sem večinoma zaprta a ni z blatom nič narobe.
Ne boli vedno.Ko je bolečina v desnem in izmenično v križu se umiri in začne bolet v želodu(ni mi slabo le boli želodec ampak ne vedno,zelo malo kdaj .Bolečine se umirijo za nek določen čas ponavadi za uro je mir pol pa spet zagrabi in spet mine.
Imam ARTROZO pa me zanima,če je ta bolezen kriva za moje bolečine v trebuhu?Artrozo imam v kolenih.Artrozo zdravim z Glukozaminom.Za trebuh sem bila že na Ultrazvoku pred pol leta,pa takrat niso našli ničesar.
Nasploh so dnevi ko mi je po skoraj vsaki hrani boli trebuh,razen po rižu perutnini in kruhu ne boli nikoli.
Mi prosim lahko svetujete kaj bi to lahko bilo?Ker sem resnično že od teh bolečin prestrašena. Naj grem ponovno nazaj k splošni zdravnici?
Hvala za vaš odgovor

Pozravljeni. mam uprašanje…
že več mesecev me boli trebuh, večinoma pod popkom..pa mi je nekdo omenil da se bolečine pojavljajo tudi če imaš trakuljo… umm…kako bi se to dalo preverit?
hvala pa lp.

Spoštovani!

Tako tesne povezave med trakuljo in bolečinami ni. Ali ste tudi močno shujšali?

Sicer se oglasite pri zdravniku in pogovorite o tem.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

Shujšala sem vendar ne pretirano (2kg).
Nikakor ne morem najti vzroka bolečin. Boli me vsak da vendar samo zjutraj, močneje pa če pijem mleko ali pojem kaj z mlekom…Je možna povezava?
Hvala za odg.

Spoštovani!

Možna. Intoleranca – neprenašanje mlečnega sladkorja. Za 5 dni ukinite mleko in mlečne izdelke, in v tem času bi se moralo stanje bistveno izboljšati, če je to razlog.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

New Report

Close