Bolečine v trebuhu
Pozdravljeni!
Moja mama je stara 59 let, ima dokaj hudo osteoporozo. Od poletja se ji pojavlja v predelu trebuha, spodaj desno, nekje v predelu kolka-jajcnikov bolecina, ki je enkrat izrazita, drugic izgine v dolocenem polozaju (ce lezi ali sedi). Bolecina je konstantna, neodvisna od zauzite hrane. Vcasih je tudi napihnjena. Bila je na UZ trebusne votline, UZ bp. Ni opazna kila. Tudi test SVIT ki ga je opravila lani, ni pokazal sprememb. Njena mati je imela raka debelega crevesa.
Kaj bi lahko to bilo? Kaksne preiskave naj se opravi?
Hvala in LP
Spoštovani!
Bolečina lahko nastane zaradi pritiska na živce v področju ledvene hrbtenice, kar pri osteoporozi ne bi bilo nič presenetljivega. To razloži tudi sprememba zaradi spremembe položaja. Verjetno bi ji poleg zdravil koristile vaje za mišice tega dela in ev. protibolečinska elektrostimulacija.
Lep pozdrav!
Janko Kersnik
lepo pozdravljeni,
danes je že četrti dan ko čutim bolečine v trebuhu. bolečina je stalna, včasih močnejša včasih šibkejša. najbolj boli čez noč če ležim na boku. na hrano nikoli nisem bila preobčutljiva imam pa zelo počasno prebavo.
v tem tednu sem šla tudi dvakrat na večjo potrebo in obakrat je bilo blato tekoče. nevem kaj bi to bilo, me pa kar skrbi.
bolečina se čuti v celem trebuhu in se občuti kot močno zbadanje.
hvala za odgovor.
lep pozdrav…jaz imam že eno leto probleme z trebuhom…lani marca se je začelo….čutim napet želodec…učasih se čuti kot da bi me negdo pikal v želodcu…nikoli nisem bruhala…marca lani sem bila na gastroskopiji in so mi odkrili unetje želodčne sluznice rekli so da bo bolš da me nič več ne bo bolel…zdravnica mi je dala antibiotike sam se trnutno ne morem spovniti..in mi ni pomagalo…izvide krvi sem imela uredu…potem mi je dala talcid in mi tudi ni veliko pomagalo…in mi je dala čez nekaj časa spet te antibijotike samo da so bile močnejše.in mi tudi ni pomagalo…čeznekaj časa sem ponovno odšla k zdravnici ker me je začelo boleti še v spodnjem delu trebuha…imela sm emno blato in sledi krvavega sluzna…poslala me je laboratori..blato sem devala 3 dni zaporedoma…tudi tam mi niso ničesar najdili…pred 2 tednoma sem bila še na ultrazvoku in mi tudi tam niso ničesar najdli…zdravnica je rekla da ni nič…da je to še samo od sresa….res se reliko obremenjujem zaradi zdravja vendar ne verjamem da bi lahko bilo to zarad sresa…saj me boli vsak dan,ponoči ne moras spati…ali vete odgovor na moje uprašanje…hvala …LP
Pozdravljeni!
Danes sem bila pri svoji zdravnici in mi je povedala da imam vnetje trebušne sluznice. Zanima me, kaj to je, kakšna naj bi bila dieta? Dobila sem tablete Nillar, zanima me kdaj jih jemati in koliko časa. Zdravnica je bila namreč zelo skopa z informacijami in si ni vzela časa, da bi mi razložila podrobnosti.
Hvala za odgovor in lep pozdrav!
Eva
pozdravljeni….tudi jaz imam pogoste bolečine v trebuhu in sicer na moji desni strani med rebrami in kolkom. Včasih bolečina preide v ledvico. Imam pa tudi popkovno kilo že 12 let, ampak zdravnik pravi da še ni za operirat, čeprav je že kr moteča. Bolečina je včasih topa, včasih pa pika..ne vem, če ima to kake veze s kilo ali je kaj drugega…
Hvala in l.p.
Pozdravljeni!
Stara sem 20 let,in imam že nekaj mesecev teževe s želodcem.Ker sem študentka sem že posumila tudi,da me muči stres in vse to vpliva na želodec. Bila sem že na ultrazvoku želodca vendar ni pokazalo ničesar. Osebna zdravnika mi je dala tablete nolpazo in sem jih jemala en mesec in takrat je bilo vse vredu,sedaj ko pa jih ne uživam več je vedno hujše.Zadnje čese me po določeni zaučiti hrani,začne močno boleti v želodcu,sem napihnjena in mi je zelo slabo,tako da se mi vrti in obliva me hladna polt.Bolečina je najbolj močna nad popkom.Ko mi je zelo slabo, hrano velikokrat izbruham vendar vseeno ni boljše.Vzamem tableto nolpazo vendar mi tudi ne pomaga.Zanima me kaj bi lahko bilo narobe?
Lep pozdrav
Pozdravljeni!
Že drugi dan čutim bolečine desno od popka (če pritisnem me bolj boli, a ne neznosno). Bolečine so blage ,ponavadi intenzivnejše po obroku (tišči me). Na WC hodim normalno, ni mi slabo imam tek in ne opazim nobene druge spremembe.
Pred nekaj meseci sem imel malo krvavo blato, vendar se je to zgodilo le enkrat.
LP
Spoštovani,
zanima me sledeče: namreč prišla sem do nekih povezav pri mojih bolečinah pa me zanima, če se dobro povezala: namreč zdaj dobrih teden dni opažam da me je začelo boleti na levi strani jajčnika (ni to stalna bolečina, ampak vmes), pa če na tem mestu notri pritisnem me pravtako zaboli, skora stalno bolečino pa čutom na tej nogi pri dimljah dol, oz. najbolj pod ritno mišico, pa dosti krat imam večer krč v tej nogi.Naj še omenim da sem imela pred pol leta na levem jajcevodu abces in mi je bil jajceod v celoti odstranjen. Tudi slepiča niamam.Ko grem na vodo me ne peče, res pa je da sem imela cca 15 dni nazaj močno srečico, sem jo pa z canestenom pozdravila.
Pa glih sem bila teden dni nazaj na UZ zaradi bezgavk v dimljah, pa mi razen ciste na desni strani niso našli ničesar. A bi se lahko vnetje ponovili, vendar še teden dni nazaj ni bilo na uz vidno?Kajti abces so mi tudi odkrili komaj pri tretjem uz trebuha. Bila sem 2 mesca nazaj na krvi kjer so mi vzeli za tumor.marker na jajčnikih in je bil 15. Bi se lahko tumor videl na uz, ampak so ga spregledali? Pa ultravočisti ločijo med cisto in tumorjem?Hvala lep,
zaskrbljena mamica
Spoštovani, hvala za odgovor.
Naj se popravim da je bil tumorski marker 15 in ne 5. Torej ker me še vdno vmes ven špika (predvsem bolj ko sedim) in ker pišete da UZ ni vsemogoa preizkava, torej mi zdaj ostane da čakam doker se če je slučajno tumor ne zrase oliko da ga ponovni UZ pokaže? I ker so mi tumorski marker za rodila jemali 1.4. je možno da bi do zdaj zrasel?Torej je moje vprašanje sledeče: Glede na to da mi je bil decembra laporaskopso pregladana celotna trebušna votlina, potem v januarju, marcu in v aprilu, ter sedaj konec maja narejeni UZ, in ker je bil 3 mesece nazaj vzet marker, a mislite da je možno da bi se v tako kratkem času lahko naredil rak?
Torej naj grem na MR, in še enkrat na tumorske markere ali naj preprosto čakam kaj bo, če preneha boleti ali pa bo se še poglabljalo in ko bom šla na ponovni pregled, bodo lahko ugotovili da je res rak in e je vse razšitil? Namreč pri moji koelgci je bilo točno tako: Bila je noseča in imela močne bolečine v predelu križa, in je šla na UZ in so rekli da je velik otrok in to je to, k pa je šla nazaj po porodu na ponovni pregled pa so našli rak na ledvicah z metastazami v celotni trebušni votlini. Nekdo bo rekel se pač zgodi, vendar naj ta nekdo razloži ta stavek njenemu otroku, možu, staršem in njej sami, ki je dejansko vedela da umira, sao zato ker je bil tumor spregledan :(((. Upam da vas nisem preveč razburila, vendar od tistega časa sem elo občutljiva in vsaka bolečina v meni spodbudi dvom na rak.
Lepo prosim za komentar na zgoraj postavljena vprašanja. HVALA LEPA IN LEP VEČER