Bolečine v trebuhu
Spoštovani Anej!
Opisujtete nenavadne znake. Še najbliže bi bilo kakšnemu vnetju želodčne sluznice ali zatekanju želodčen kisline iz želodca v požiralnik. Poskusite s štirinajstnevno kuro z nolpazo. Če ne bo učinka, pa se obrnite na zdravnika.
Spoštovana mlu39!
Opisujete precej hudo obliko migrene. Vročina ne sodi zraven. Domnevam, da bodo zdravniki budno spremljali učinek posebnih zdravil za migreno, ki bi morala olajšati in včasih prekiniti napade glavobolov.
Lep pozdrav!
Janko Kersnik
Pozdravljeni!
Mene pa zanima kaj pomeni ce te glava zaradi stresa boli 3 tedne, potem sem pa zacutila nekako spikanje na desni strani na pregibu z nogo. Nato je nastopila naslednji dan mesnstruacija in takrat sem sem zopet to zacutila. Vcasih gre tudi na levo stran ta bolecina, al pa na hrbet. Sem probala malo pritiskati po trebuhu vendar nisem nobene bolecine zacutila. Seveda to se je zacelo v sredo in trajalo do petka nato se je pomirilo danes sem pa zopet zacutila in ta mestruacija se zmeraj je. Bolecina se pa premika tudi nolj na sredino desne strani ob strani ali pa tudi cist dol ob strani. Zdaj ne vem tocno ce je to z mesntruacijo povezano, ker med menstruacijo prve dni mam mocne krce. Ali je s cim drugim povezano?
Pozdravljeni,
če vas ne peče, ko greste na vodo, nimate vročine, odvajate blato normalno, vam ni slabo, si blažite krče kot ponavadi. Če je zaradi menstruacije, bo prenehalo 2. ali 3. dan. Če ne mine, bi pa svetovala iti do zdravnika.
LP!
Pozdravljeni.
Ze nekaj let opazam,da po zauzitju mesa cca. Pol ure po obroku dobim krce v trebuhu,bolecino in nato se pojavi driska. Driska je samo 1x do max 2. Potem pa je use normanlo,bolecine in krci izginejo. Zakaj se to pojavi? Je lahko nevarno? Pozabila sem omeniti da se to pojavi ko nejem kruha zraven.. Ce jem kruh teh tezav ni.
Stara sem 28 let.
Hvala za odgovore in lp
Pozdravljeni.
Danes je 4. dan, ko prebolevam navadno gripo. Vsi simptomi so se mi zaradi lekadola močno zmanjšali, so se pa okrepile težave z želodcem. Že prvi dan so se mi pojavile bolečine v želodcu, vendar pa so se zadnje dva dni močno okrepile. Želodec me rahlo boli neprestano, vsake toliko časa (na približno 10min ali manj) pa imam tudi zelo močne krče v zgornjem delu. Krči se pojavijo ne glede na to, ali ležim, ali se vstanem, vendar so skoraj vedno prisotni ob kakršnem koli gibu. Občasno mi je slabo, jesti ne morem nič, blato pa odvajam normalno.
Zanima me, ali je to povezano s trenutno gripo in kako naj si pomagam.
Najlepša hvala za odgovor.
Pozdravljeni Pelika!
Ob prebolevanju kakršnekoli viroze, se pravi tudi gripe, lahko pride tudi do vnetja želodčne sluznice. Pomagate si lahko s čaji (rman ali meta), , ležite s privzdignjenim vzglavjem, ne jejte po 6. uri zvečer… poskusite lahko tudi z katerim od antacidov (Rupurut, Gasec…), lahko pa tudi Ranital 75 mg 2×1 na dan nekaj dni. Težave bi morale postopoma izzveneti.
Pozdravljeni. Stara sem 28 let. Sem nekadilka,ne pijem alkohola kavo pijem obcasno 2 kavi na teden. Ze 1 teden imam bolecine v zelodcu,kot da imam kamen v zelodcu in siljenje na bruhanje. Bolecina se pojavi takoj po obroku vcasih tudi med obrokom. Lokacija bolecine je 2 prsta pod zlicko,ko pritisnem na to mesto me takoj zaboli in imam obcutek da bim bruhala. Ze nekaj let imam tezave z zelodcam,gastritis in bila je tudi bakterija HP to je bilo cca. 8 let nazaj. Zdaj cakam na datum za ponovno gastroskopijo. Blato je normalne barve,odvajam pa vsak drugi,tretji dan skoraj celo zivljenje tako da tako odvajanje je pri meni normalno. Zanima me ali so te moje bolecine lahko vzrok ulkusa? Ali pa se je bakterija spet ponovila?
Hvala za odgovore in lp
Pozdravljeni.
Stara sem 22 let . Že 3 leta imam bolečine na desni strani trebuha ob popku. Bolečina je ostra. Na začetku se je pojavljala občasno, zdaj je že 2 leti vsakodnevna. Bila sem na diagnostični laparoskopiji odkrili endometriozo in vnet slepič. Pred kratkim sem bila na še eni laparoskopiji, kjer niso odkrili vzroka mojim težavam. Bila sem na kolonoskopiji kjer so ugotovili da pritisk od zunaj boči sluznico v lumen, drugo vse bp, uz trebuha na enem je viden mulj v žolčniku na vseh ostalih, ki sem jih opravila kasneje tega ni videti, gastroskopija bp, alergijski testi bp, kri bp, v urinu je veliko bakterij ( dali so ga dvakrat na preiskave, vendar ne ugotovijo kakšne bakterije so), bila sem tudi pri psihoterapevtu, ki je mnenja da te bolečine niso povezane s psihičnim stanjem.
Poleg zbadajoče bolečine ob popku velikokrat čutim pritisk pod desnim rebrnim lokom, občasno ob žlički. Ob fizičnem naporu se bolečina razširi od popka v križ in v nogo in postane neznosna, analgetiki ne pomagajo. Sem zelo vneta športnica, vendar sem zaradi vseh bolečin morala šport opustiti. Zanima me se vaše mnenje, kaj bi to lahko bilo, kaj lahko še storim?
LP, Tiana K
Pozdravljeni,
lahko se ponovno okužite z bakterijo HP ali pa eradikacija zaradi rezistence bakterije ni bila uspešna.Bolečine lahko povzroči tako ulkus kot samo vnetje, zdravi pa se enako, z zaviralci protonske črpalke, pri vnetju krajši čas, pri ulkusu pa 4-8 tednov.
LP!
Pozdravljeni, Tiana!
Endometrioza je lahko vzrok bolečinem po trebuhu. Ginekologi svetujejo operacijo ali hormonske tablete, ki zmanjšajo aktivnost sluznice.
Če so v urinu prisotne bakterije in je urin odvzet pravilno, potem s preiskavo, ki ji rečemo po Sanfordu določimo vrsto bakterije in na katere antibiotike je občutljiva. Če s to preikavo v urinu najdemo več kor 2 bakteriji, gre skoraj sigurno za nepravilno dan vzorec in se preiskavo ponovi. Naj pa poudarim, da jo delamo samo pri utemeljenem sumu na vnetje sečil.
LP!
Lep pozdrav. Stara se 38 let,rodila sem 4 krat in od zadnjega poroda je malo vec kot 3 leta… Od septembra 2013 imam vstavljeno mireno z katero sem zelo zadovoljna (bila)… Sedaj pa nevem naprej ali so moje tezave zaradi mirene ali je kaj drugega. Tezave pa so ze priblizno od konca januarja imam taksne rjave umazane sluzaste izcedke iz noznice,menstruacije skoraj ni ( nekaj kapljic 2 dni),boli me tudi pri spolnih odnosih,boli me tudi kr naprej v spodnjem predelu trebuha… Hvala iz ❤ za vas odgovor…
Dober dan…Mene boli trebuh na desni strani v visini popka in malo nad njim vse je na desni strani…Boli me tako da vcasih komaj pridem kam..bila sem na ultrazvoku in ni videla nic…Boli me cc.1h do 2h ne vem a je to ko zjutraj ne jem ko se pa najem je vredu.. Nimam normalne menstruacije vcasih mi zamuja do pol leta…Prebavo imam zaenkrat vredu..imam pa od carskega reza zelo veliko mascobe na trebuhu…Tudi s sportom se ne ukvarjam dosti..razen hoje…Strah me je da je kaj resnega…Ni mi slabo nimam driske ….strah me je da je to od mogoce zamascenih jeter..ne vem..predvidevam…na zadnjih testih jih nisem imela…hvala za odgovor
Pozdravljeni. Koliko časa pa že imate opisane težave (1 teden, 1 mesec, dlje…)? Se to pojavlja, ko ne jeste ali se pojavlja po obroku hrane? Ste poleg UZ trebuha opravili tudi laboratorijski pregled? (hemogram, CRP, AST, ALT, GGT, AF, Kreatinin, urin…)? Zamaščena jetra običajno ne bolijo. Bolečine v trebuhu desno zgoraj bi bile lahko povezane z žolčnimi kamni (ki jih običajno UZ trebuha pokaže), vendar se navadno pojavljajo po jedi, zlasti po obrokih z več maščobe.
Glede neredne menstruacije bi bilo potrebno preveriti še delovanje ščitnice (TSH) in pregled pri ginekologu.
LP.
Mojca Klančar Dolinar