Bolečine v trebuhu
Pozdravljeni!
Petnajstletna hči še nima menstruacije, se ji pa pojavljajo hude bolečine v trebuhu. Ugotovila sem, da se to zgodi približno na en mesec, zdaj že tretji mesec zapovrstjo. Bolečine so res hude, punca se kar valja po postelji, do kakršnegakoli izcedka pa ne pride. Ali je mogoče, da so te bolečine povezane s prihajajočo menstruacijo, do nje pa ne pride? Ne morem pozabiti na pripoved moje sodelavke izpred 15 let, ko se je nekaj podobnega dogajalo njeni hčeri, UZ je pokazal tumor in so punco skoraj operirali. V resnici so se ji v trebuhu “skuhale” tri menstruacije, ki zaradi zraščene kožice v vagini niso mogle ven in je bil “tumor” v resnici kup strjene krvi in gnoja. Zadevo so potem uredili in je bilo OK. Ali je normalno, da te menstruacija tako “matra”, preden jo sploh imaš? Jaz te izkušnje nimam, imela sem v mladih letih boleče menstruacije, ampak takrat, ko so se res pojavile.
Hvala za vsak nasvet.
Lep pozdrav in vse dobro!
Spoštovani!
Če nima vročine, trajnejših bolečin…, potem bi lahko šlo za hormonske spremembe. Boli praviloma krčenje maternice, kar se pod vplivom hormonov lahko dogaja. Proti tem bolečinam dobro pomagajo (tudi test, če to drži) nesteroidni antiravmatiki, kot so ibuprofen, diklfenak, ketoprofen, pa tudi aspirin ipd. Drguih redkih razlogov ne morem izključiti brez UZ pregleda.
Lep pozdrav!
Janko Kersnik
Pozdravljeni,
že 3 dan imam bolečine v trebuhu, malo bolj natancno v predelu nad popkom. Bolečina se pojavi na vsake toliko in po parih sekundah popusti. Na otip je trebuh trd in me malo boli. Na blato sem sla, vendar ni nic bolje. Kako si lahko pomagam, ali naj obiscem zdravnika ali lahko se malo pocakam?
Najlepsa hvala za odgovor
Pozdravljeni! Pisem vam zato ker mi je v ponedeljek se zacele tezave v trebuhu, ppo jedi se mi je zacel spahovat, napenjat in tiscat v zelodcu. Mogla sm jit dvakrat na blato. V torek sem opazila da k sedim me zacne boleti na desni strani v visini popka cisto ob strani. V sredo je bilo dobro potem sem pa zvecer zauzila pijaco z mehurcki in zjutraj prav tako. In potem se mi je zacelo spahovati in zaga pecti. Mi je tudi se prej zgaga pekla pa je pol nehala. Tudi bolecina v desnem delu dlje traja kot pa prej. Nimam driske, nism niti bruhala in nwm zakaj bi slo.
sem šla k zdravniku in sem dobila tablete nolpaza 40 mg in zdaj jih jemlem že 3 dina in danes me je spet tiščalu v trebuhu in še zmeraj čutim na desni strani bolečino. ta bolečina se premika včasih je na zgornji strani desne strani trebuha, in potuje vse do dol, gre tudi na hrbet. vendar je večinoma časa v višini popka, danes pa sm začutila še bolečino v spodnji strani trebuha ko sem šla na wc( ko sem šla na potrebo in potem ko sem moglala itit lulat). a mislite da gre za vnetje želočne sluznice ali je kaj drugega? bruham tudi nič, niti driske nimam.ko se potipam na desnem delu, ne začutim bolečine. ko sem šla k zdravnici sem mogla dati kri za pregled levkocitev in je pokazalo da ni povišano in da je normalno. nwm kdaj bo ta bolečina šla, zaenkrat ni močna. ko sedim začutim na desni strani bolečino in čez dan ko ležim. včasih poneha, včasih pa ne.
pozdravljeni kar sem vam nazadnje pisala me je nehalo boleti in sem tudi redno jemala tablete. Vendar sem v v cetrtek zopet zacela cutiti bolecine na desni strani trebuha v visini popka cisto na robu. Ta bolecine se zopet ves cas premika. Ampak vecinoma casa je tam kjer sem vam napisala. Ob pritisku vcasih zaboli. Nic nisem bruhala, nisem imela driske, sem pa prehlajena. Kaj bi to lahko bilo? Pa zadnje tableto nolpaza sem pojedla v petek ker potem jih je zmanjkalo (Redno sem jemala tablete). Hvala za odgovor
tablet nolpaza nimam, saj bi morala iti k zdravnici, bolečina po trebuha je včasih na levi zgoraj, lahko tudi dol in na desni zgorja in dol in včasih preide na hrbet. zdaj že od petka redno hodim na potrebo. da ne pozabim povedati konec decembra sem imela trebušno virozo in je bila dokaj huda. kaj misliti glede obiska zdravnice?
Dober večer!
Pisal sem že v eni temi o mojih problemih,ampak tukaj bom poskusil strniti vse v celoto.
Torej,star sem 17. Zadnje dni me muči bolečina v spodnjem abdominalnem delu oziroma nekje v črevesju, imam občutek kot da me vse spodnje hlače in hlače tiščijo, včasih na desni strani čutim ta občutek napihnjenosti bolj izrazito. Sicer ne vem ali je kaka povezava ampak včasih me spreleti špikajoča bolečina desno od popka in dol nekje do spolnega uda, taka zelo moteča bolečina kot da bi po neki cevki potovala, in čez par sekund izgine. Ampak to se mi je dogajalo že pred tem in ne vem ali ima veze s tem problemom.
Včeraj me je ponoči med spanjem prav tako zbudila bolečina v desnem modu, ne vem ali je šlo dejansko za bolečino ali je vse skupaj bilo v spanju,vendar sem imel občutek da moram na malo potrebo,kar sem tudi storil in potem je bilo nekoliko boljše. Z bolečinami v modih sem se že srečeval,ampak so minile.
Trenutno pa me muči ta nadležna bolečina v spodnjem delu, in občutek napihnjenosti. Zadnjih nekaj mesecev pa me (je) mučila tudi zgaga – pekoč občutek v grlu, sicer ne vem če lahko kaj vpliva na moj problem.
Naj povem še to,da sem ravno začel z zdravljenjem aken z tabletami Doxy, in sem prebral da v primeru teh bolečin in občutka napihnjenosti moramo kontaktirati svojega zdravnika.
Danes pred malico me je bolel trebuh, je pa me minil ko sem pojedel malico.
Blato je normalno, uriniram normalno in drugih težav nimam.
Skratka muči me občutek pritiska v črevesju in bolečine. Bi lahko glede na moje težave bilo kaj resnega?
Če do petka ne bo minil ta občutek bom obiskal zdravnika.Ali naj počakam in bo mogoče to minilo? So skrbi odveč?
Hvala vam, cenim vaš čas in odgovor!
Lep večer.
pozdravljeni!
stra sem 19 let in sem pred dvema meseca imela trebušno virozo in sem dvakrat bruhala neki zelenega ko je bruhanje šlo proti koncu in sem na internetu prebrala da to naj bi bilo povezano z želodcem in ko sem se pozdravila in prišla nazaj v šoli se mi je zečlo spahovati tako kot pri virozi in potem se je za nekaj časa pomirilo. potem čez eden teden me je začelo tiščat v želodcu in so začeli vetrovi prihajat vn in dvakrat sem mogla iti na potrebo, zraven sem imela še ženske stvari. na to je vsak dan me tiščalu in bolečina je skos spreminjala mesta in enkrat je blo zgorja drugič spodaj , nato desno ali levo. in bolečina se je zadržala večinoma na desni strani in se skos spreminja ali je bila spodaj ali zgoraj ali pa na sredini in sem obiskala zdravnico in ni odkirla nič takega samo predpisala mi je nolpaza tablete jemala sem ji redno, pazila sem kaj jem in se je to umirilo. no tazadnji dan jemanja tablet sem zopet začutila bolečino na desni strani in bolečina se skos spreminja mesto bolečine. ene dvakrat sem se dotaknila na desni strani pa je bila bolečina manjha na pritisk in spet drugič sploh ni bilo bolečine na pritisk. bolečina ki jo imam zaenkrat še ni močna. ko se pojavi moram it velikokrat na vece ali gre samo veter ven ali pa na potrebo, velikokrat se mi tudi spahuje in riga. in res nwm več kaj naj naredim. mislite da bi blo dobro če bi spila ed ali dva deci donata? kaj pa glede obiska zdravnice, ali bi bilo jo pametno obiskat ker sem bila vmes že dvakrat pri njej in to zdravi prehlada in zarad herpesa. no bruhala nisem nič in driske nisem imela. včasih mam občutek ko da blata gre premalo ven in včasih pride občutek da hočem spustiti veter pa ne morem.pa še zmeraj imam te bolečine v trebuhu včasih je kar malo pekoč občutek včasih pa samo malo boli. kaj mislite bi bilo dober da spijem en al dva deci donata? in kaj mislite za kaj bi to lahko šlo?
Spoštovani!
K vašim težavam lahko prispevajo številni razlogi. Lahko gre za vneto želodčno sluznico – po zankih in po uspehu zdraljenja. Ni pa mogoče izključiti žolčnih kmanov, celiakije ipd. Zaenkrat ponovite kuro z nolpazo. Številni priporočajo za lajšanje težav tudi donat. Če pa se bo ponalvjalo kar naprej, se z zdravnico pogovorite, ali bi bilo potrebno na gastroskopijo.
Lep pozdrav!
Janko Kersnik
Pozdravljeni!
Že nekaj časa imam težave z bolečinami v spodnejem delu trebuha, občasno v predelu jajčnikov, na obeh straneh, včasih malo bolj levo spodaj od popka, desno. Prav tako trenutno opražam na otip boleč del malo pod popkom na levi strani Ni konstantno locirano na eni strani. Bolečine so tope, oz topo-pekoče, in približno vedno enake stopnje(edino če odštejem obdobje M). Ginekološko sem sicer imela neka vnetja ki naj bi se pozdravila(pregled v decembru). Imela sem tudi UZ trebuha(konec novembra), vse ok. Imam sicer manjše ciste(folikli?) na jajčnikih, sicer predvsem na desnem je malo večje in občasno tudi zelo boli. Šla sem tudi k urologu ker imam občasne težave z urniranjem. Ker sem takrat imela M, mi je po težavah ki sem ji povedala predpisal samo 6mesečno jemanje Primotrena 1x na dan kot prevenitva.
Težava je da me trtebuh , oz spodnji del še vedno boli. Zdravnica, osebna, pravi da stvar ni splošna ampak ginekološka, tam pa da naj bi bilo vse ok. Tudi jajčniki itd. Izvidi krvi v decembru tudi ok, voda isto. Imate mogoče kašno idejo kaj bi to lahko bilo. Vse skupaj me že malo nervira in nisem sproščena. Spolnih odnosv prav zaradi tega nima.
Hvala za odgovore.
Lep pozdrav !
Mam en majhen problem zadnje 3 dni se mi pojavlja ,konstantna bolečina v oziroma bližini želodca pod žličko mam občutek kot da mam nekaj težkega noter .Ponoči nimam problemom se mi pa pojavi okrog 12h in traje do večera ko zaspim kaj bi lahko bilo.Za lajšanje tega spijem skodelico čaja Sweet Dreams kateri mi oblaži ta občutek .Kaj bi lahko bilo nimam probelmov z blatom in prehranjevanjem .Ali lahko vpilva stres? Lp ANEJ
Pozdravljeni, moja hčerka (stara je 13 let) ima v zadnjih mesecih pogoste enake bolečine. Najprej se ji zgodi hud glavobol (migrena z avro), pred glavobolom ima nekaj časa omrtvičeno levo roko in pred očmi se ji pojavljajo pikice. Ta močan glavobol traja približno 3 dni (po mnenju nevrologa gre za migreno z zapleti). Ob tem glavobolu pa se ji vedno začnejo pojavljati še bolečine v trebuhu, bruhanje, slabost in tudi vročina do 37,5 stopinj. Skrbi me to, ker se ji te težave vlečejo še 14 dni do 3 tedne po glavobolu in postajajo čedalje pogostejše (od decembra do sedaj-marca so se ji pojavile 4x) in precej izostaja od pouka. Skrbi me vročina, ali je normalno, da se ob migreni pojavlja tako dolgotrajna vročina. Hvala za odgovor in lep pozdrav