Bolecine v trebuhu
Ze skoraj eno leto imam tezave z zelodcem. Vsako jutro me pece spodnji del trebuha. Na gastroskopiji sem bil in so mi odkrili samo dosti zelodcne kisline. Jemal sem tablete, in se je stanje malo izboljsalo, vendar me se vedno pece vsako jutro. Ko so se bolecine zacele sem zacel jemati nolpazo in je bil en cas mir, ampak sem se potem zacel zelo sekirat zaradi zelodca in vsak dan mislim na to ce me bo bolel, zato mislim da je to tezava. Zanima me kaj ki svetujete obisk psihologa ali kak drugo. Lep pozdrav
Pozdravljeni. zelo sem že zaskrbljena zato se obračam še na Vas. Stara sem 24 let , in imam že od majhnega težave s prebavo, zaprtje – driska. Poskusila sem ze z dulcolaks sveckami kadar je bilo hudo, donat.. V najstniških letih so mi ugotovili preveč želodčne kisline, jemala sem samo rupurut in predpisana dieta. Potem je bilo bolje, bolecin ni bilo več, pojavilo se je samo takrat kadar sem bila pod stresom..preteŽno časa je bilo vredu in sem se normalno prehranjevala. Sedaj pa imam že več kot 7 dni bolečine okrog popka, ki so kot topa bolečina, špikanje in občutek napetega trebuha tudi leže. V začetku se je bolečina občutila samo desno od popka, ki je sevala v križni del. Zelo sem se bala da je slepič, vendar sem imela 2x uz trebuha, vse je bp, tudi 4x odvzem krvi, tudi vredu in urin bp. Nisem bruhala, apetit imam normalen. Danes sem obiskala še ginekologa, saj leže občutim bolečino še zelo nizko. Predpisal mi je betadine saj imam manjšo vnetje in je rekel da boli tudi zaradi tega. boli tudi med spolnimi odnosi, kot da mi vse potisne navzgor. Najbolj jo občutim ko ležim – zvečer ali zjutraj, cez dan ne toliko, saj ni prisotna ves dan. Tudi po težki jedi imam občutek kot da me peče okrog popka in malo gor, na otip sem okrog popka začutila tudi nekakšno zatrdlino oz. je trdo ki na pritisk boli .. Moja zdravnica pravi da je mogoce gastritis,, predpisala mi je samo tablete proti krčom.. Gastroskopije še nisem opravila.. Zelo se bojim, da je kaj hujšega, zato bi vas prosila še za kaksen koristen nasvet, saj se zelo sekiram,
Hvala za razumevanje
Lep pozdrav!