Najdi forum

bolečine v trebuhu

Spoštovani!

Prejšnji teden sem zaradi težav (izvenciklična krvavitev in bolečine desno spodaj) obiskala G, ki je opravila pregled in vaginalni UZ. Našla je endometrijski polip in miom (36mm) na zadnji steni maternice. Po pregledu me je močno bolelo in zdelo se mi je, da so se bolečine razširile. Bolečine so sevale tudi v desno nogo (mravljinčenje), sploh v sedečem položaju. Med hojo me npr. ni bolelo skoraj nič.
Bolečine so kmalu ponehale, so se pojavile pa bolečine po DRL, ki sevajo tudi v hrbet oziroma v ledveni del. Bolečine niso krčevite, niti podobne kolikam, ampak gre za topo bolečino oziroma občutek tiščanja pod rebri, kar čutim tudi če se skrčim. Naj povem, da so mi žolčnik že odstranili 2002. Če se uležem in si pretipam trebuh, se mi zdi, da je mehak in ne čutim nobene konkretne bolečine. Malce pekočega občutka se pojavi tam, kjer je bila ena luknjica od laparoskopske odstranitve žolčnika.
Se vam zdi, da gre za dve ločeni bolečini ali je morebiti lahko kaj povezano? Ker kot rečeno tega tiščanja pred bolečina desno spodaj, nisem imela.
Urin je bil OK, rahlo sem slabokrvna (močne in dolge M) in sedimentacija je bila 24 (CRP nismo določali).

Zahvaljujem se vam za vaše mnenje in vas lepo pozdravljam

Spoštovani!

Verjetno vzrok bolečinam ni isti. Možno, da se žolčni kamni naredijo v žolčevodih, ki se lahko zamašijo in povzročijo vnetje trebušne slinavke. Izključiti je potrebno tudi ledvične kamne. Svetujem vam narediti UZ trebuha in kontrolo jetrnih encimov in encimov trebušne slinavke. Vse to bo pojasnilo tudi, če sta bolečini kako povezani. Sporočite, kako se je vse izteklo.

LP, Marija Š. Gašperšič

**************************************** Marija Štefančič Gašperšič, dr. med., spec. družinske medicine

Pozdravljeni!

Od decembra 2012 so se mi začele pojavljati težave z prebavo, neprestana driska, hujšanje, kasneje je prešlo v pogosto bruhanje po hrani. Avgusta je bila na gastroskopiji ugtovoljena celiakija. Probam se držati brezglutenske diete, čeprav je včasih, predvsem v alužbi zelo težko. Krvne preiskave za celiakjo imam šele konec oktobra. Sedaj se mi pa že nekaj časa pojavljajo bolečine v spodnjem delu trebuha. Ginekološko naj nebi bilo nič, saj na zadnjem pregledu malo manj kot mesecn nazaj (edino ugotovljenen glivice, predpisan canesten), ker se težave niso uredile, sem na pregled sicer naročena še čez 2 tedna ponovno. Danes sem pri osebni zdravnici dala pregledat kri in pa vodo, osnovne preiskave bp. rekla je da če ginekološko ponovno ne pokaže nič, da bo potreben uz celotnega trebuha (na enem uz sem bila avgusta bp), in pa pregled črevesja, da ni ta bolečina nekako povezana z celiakjio. Stara sem 23. je ta pregled črevesja kolonoskopija ali obstaja še kaj drugega? Pri teh letih si ubistvu ne predstavljam da bi lahko bilo kaj tazga narobe,

Lep pozdrav

Spoštovani!

Opisane težave v spodnjem delu trebuha tudi lahko povzroča celiakija. Zato se naredi koloskopijo, da se izključi kronično vnetno črevesno bolezen in vzame biopsijo iz končnega tankega črevesa, kar je običajno možno. Ni nevarnosti, da bi bilo čisto kaj drugega. Da boste imeli čim manj težav, se držite brezglutenske diete. Se res izplača.

LP, Marija Š. Gašperšič

**************************************** Marija Štefančič Gašperšič, dr. med., spec. družinske medicine

New Report

Close