Pozdravljeni
Ze kar nekaj casa me pestijo bolecine priblizno 5 cm nad popkom. Bolecina seva tudi v hrbet. Obcasno je prisotna tudi slabost,brez bruhanja. Parkrat so se te bolecine pojavile tudi ponoci.
Opravljeno imam gastroskopijo,kjer so mi ugotovili razdrazeno zelodcno sluznico,kolonoskopijo ki je bila bp.in pa ultrazvok trebuha,kjer so nasli zolcne kamne,brez vnetja. Zanima me vase mnenje kaj bi to lahko bilo,kajti zaradi teh tezav,ki trajajo ze kar nekaj casa je mocno naceta moja psiha,saj me je konstantno strah kaj je z mano narobe.
Za vas odgovor se vam lepo zahvaljujem,
Lep pozdrav
pozdravljeni
težave so lahko povezane z ugotovljenim gastritisom, morda pa lahko tudi zaradi žolčnih kamnov. preko foruma brez pregleda pa vas seveda ne moremo svetovati. pogovorite se z vašim zdravnikom
lp
Pozdravljeni!
Že od začetka januarja imam bolečine v trebuhu. Najprej me je tiščalo v žlički, zato sem pomislila, da imam preveč kisline v želodcu, zato sme šla na dieto za želodčno kislino. Tiščanje v žlički je potem prenehalo, vendar so se pojavile bolečine pod levim rebrnim lokom, nad popkom čez celotnim srednjim delom trebuha in na desni ter levi strani v višini popka. Slednje mi sevajo čez sprednjo stran trebuha čez “ovinek” v hrbtenico. Prvih 14 dni v januarju sem šla vsak dan na blato (tudi večkrat) potem sem pa bila 14 dni zaprta. Ko sem se prečistila, redno jem laneno seme in veliko vlaknin, zato imam sedaj dokaj normalno prebavo. Prosim vas za vaše mnenje. Najlepša hvala. Stara pa sem 25 let.
Pozdravljeni.
Možnih je več diagnoz. Najbolj verjetno gre za gastritis oz. vnetje sluznice zgornjih prebavil, lahko bi šlo tudi za dalj trajajočo virusno okužbo črevesja. Priporočam še naprej dieto, morda kakšen probiotik, ki ga lahko kupite v lekarni. V primeru slabšanja seveda svetujem pregled pri zdravniku.
LP