Najdi forum

bolečine v trebuhu

Spoštovani
Pred približno 3 tedni me je pričelo boleti v trebuhu. Bolečina ni bila stalna in ne vedno na istem mestu. Včasih se je pojavila obojestransko pod popkom, drugič me je bolelo v predelu želodca ali pa je bolečina začasno povsem izginila. Pojav bolečine ni bil povezan s hranjenjem ali odvajanjem. Zdravnik je posumil na ledvične kamne in me napotil na pregled urina. V urinu je bilo sicer nekaj sledov sveže krvi (3-5), vendar je to verjetno posledica antikoagulantne terapije. Po približno 10 dneh so bolečine izginile.
Ponovno so se brez znanega vzroka pojavile pred nekaj dnevi. Bolečina ni stalna in enako intenzivna, ampak se seli po celem trebuhu. Občutek imam, kot da bi pojedel “ježa”. Čutim tudi napihnjenost in se mi spahuje. Zvečer in v mirovanju (leže) bolečina popusti, pojavi pa se proti jutru ali ponoči pri spremembi položaja oz. ko vstanem. Ko ležem nazaj po nekaj minutah popusti. Težko rečem, da je povezana z gibanjem, saj pri fizični aktivnosti ni nič bolj intenzivna. Apetit imam normalen. Odvajam redno.

Vprašanje:
Ali naj ponovno obiščem zdravnika in ga prosim za bolj poglobljeno diagnostiko oziroma še nekaj časa počakam in upam, da bo bolečina popustila. Kaj bi bilo v primeru samoplačniških storitev najbolj smotrno (UZ; klinični pregled)?
Hvala.

Spoštovani,

vsekakor je smiselno narediti UZ trebuha. Če težave ne minejo, pojdite nazaj do osebnega zdravnika, saj normalen urinski izvid še ne pove dovolj.

LP, Marija Š. Gašperšič

**************************************** Marija Štefančič Gašperšič, dr. med., spec. družinske medicine

New Report

Close