bolečine v trebuhu
Lep pozdrav
Bila sem še enkrat v laboratoriju. izvidi so bili slabi. Stara sem 21. let moja diagnoza pa je trebušna kolika. V četrtek sem bila sprejeta v gastroenterološko ambulanto. Naročila sem se v četrtek zjutraj in sem bila čez tri ure že na vrsti nisem se mogla načuditi. Sicer pa sem tam na praksi. Zdravnica mi je naredila rektalni pregled pri katerem ni opazila sprememb vidni so bili le koščki trdega blata drugače je bil pregled bp. Svetovala mi je tudi naj naredim ginekološke preiskave, še enkrat laboratorij, gastroskopijo in koloskopijo. Mene je teh pregledov zelo strah in me zanima kako potekajo in če to boli?
Pozdravljena!
Gastro in kolonoskopija sta podobni preiskavi, a iz različnih koncev telesa. Sondo se uvede skozi usta v želodec (oz iz zadnjega konca v črevo). Nobena preiskava ni grozna, prijetna pa seveda ni. Pred kolonoskopijo je potrebno čiščenje črevesa, ki izgleda tako, da pijete odvajalo tekočio in nato sedite na stranišču, dokler ni črevo čisto, da blato ne ovira preiskave. V glavnem, marsikaj v življenju je bolj prijetno, nek strah pa je odveč.
Lep pozdrav!