Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Urgenca bolečine v trebuhu

bolečine v trebuhu

Lep pozdrav

Že dolgo časa imam bolečine v trebuhu. Čutim kot nekakšno napihnjenost, večkrat grem na potrebo in mi je slabo, ko pa pridem iz stranišča pa na desni strani ob boku čutim topo bolečino, kot da me nekaj tišči. Ne znam opisati te bolečine in tudi zdravnici je ne znam opisati, ko me je vprašala kako me boli trebuh. Na otip je sicer trebuh neboleč ampak bolečina se mi razširi po celem trebuhu. Dvakrat sem morala narediti krvno sliko. Stara sem 21 let. Pri prvem odvzemu krvi sem imela sedimentacijo 31 potem sem od zdravnice dobila dieto. Po enem tednu držanja diete mi je sedimentacija padla na 26. Zdravnica je rekla, da ne ve kam me naj uvrsti in da tudi zanika sum, da bi imela notranje hemeroide. Dala sem tudi vodo. Ph vode je bil 9 moral pa bi biti 8. Zdravnica mi je rekla, da sem premlada, da bi delala kakršnokoli preiskavo črevesja in da se naj ne sekiram, da je kaj narobe mene pa je zelo strah. Poslala me je na ultrazvok. Zanima me,če se lahko z ultrazvokom in krvno sliko sploh vidi, če je kaj narobe z mojim trebuhom in če druge preiskave niso potrebne? Sicer sem imela ultrazvok kljub bolečinam v trebuhu vedno v redu in me na nadaljnje preiskave črevesja nikoli niso poslali? Mene pa vseeno skrbi, da bi bili hemeroidi ali celo kaj hujšega? Samo krvi pri kihanju ali izpljunku še nikoli nisem opazila niti krvi v blatu. Včasih mi teče kri iz nosu. Zanima me vaše mnenje ali bi morala iti na pregled črevesja ali ne. Zdravnica meni, da gre za bakterijo ali pa za prebavo, da mi določena hrana škuduje. Včeraj sem ravno brala knjigo o raku na črevesju in sem se zgrozila potem me je še bolj začel boleti trebuh in bolečina sploh ni hotela ponehati. V ponedeljek grem na ultrazvok ko končam z ulrtazvokom vam napišem izvid. Tudi bruhala nisem nikoli, razen ob migrenah. Imam pa včasih trdo blato ob trdem blatu pa imam tudi kupček bolj kašastega blata, kot driska. Bojim se, da gre za kakšno črevesno zaporo ali karcinom.

Že vnaprej se Vam zahvaljujem za odgovor.

Pozdravljena!
Branje o rakavih boleznih vam bo težave res kvečjemu poslabšalo in vedno bolj se vam bodo zdele podobne tistemu, kar ste prebrali. Sicer pa tisti izvid vode ne pomeni nič konkretnega, ultrazvok dobro prikaže notranje organe kot so jetra, ledvica, lahko povečane bezgavke, žolčne kamne ali prosto tekočino v trebuhu, tudi ginekološke organe, če se jih pregleduje. Slabše je uporaben za pregled votlih organov, kot je črevo. Katere preiskave krvi ste opravili sicer ne vem, a osnovne pokažejo kvečjemu možnost vnetja, kakšne okužbe, ne pa da je ravno s črevesom nekaj narobe. Povsem možno je, da gre pri vas le za funkcionalno motnjo, torej ne neko “bolezen”. (mimogrede…hemeroidi so tako razširjeni med ljudmi da je trepetanje pred njimi povsem odveč). Takole težko ocenim, če bi potrebovali pregled črevesa. Vsekakor pa naj preiskava ne služi zgolj preganjanju strahu pred rakom.
Lep pozdrav in seveda lahko sporočite izvid UZ!

Lep pozdrav - - - - - - - - Sašo Rebolj, dr. med.

New Report

Close