bolečine v trebuhu
Pozdravljeni!
imam bolečine v trebuhu že 5 tednov. prve tri tedne me je bolelo le v okolici slepiča, mogoče malo višje. bolečine z dotikom nisem mogla locirat. dvakrat pa je bolečina segala vse do desnega ledvenega predela na hrbtu. opravila sem vrsto preiskav: vaginalni ultrazvok – 2x, ultrazvok trebuha, ledvic, preiskave krvi in vode. poslali so me tudi k abdominalnemu kirurgu. vse je bilo brez posebnosti, na ultrazvoku so ugotovili le da imam, tam kjer sem najprej čutila bolečino, vnete bezgalke, vendar kri ni kazala na vnetje. urin je bil tudi vredu. mislili so, da je kila, pa so tudi to izključili. izključili so tudi vse ginokoločke tećave(izvenmaternično nosečnost, ciste,…).abdominalen kirurg mi je rekel, naj pridem nazaj , ko me bo bolj bolelo.
naj opišem bolečino: na začetku sem čutila neko tiščanje, na vsake toliko/cca. trikrat na dan pa me zgrabi kot nek krč, tako stisne me in me boli in nato popusti. občutek pritiska pa čutim stalno. nisem zaprta, tudi na vodo grem normalno.
od tega ko so me poslali domov je že en teden, bolečina pa se je razširila na želodec in na levo stran/desna zrcalna slika, kjer naj bi bil slepič.bolečina nikakor ni neznosna, ker z njo normalno živim, razen ko me zgrabi ‘krč’ ki pa hitro popusti, me je pa strah, ker čutim, da ni vse ok.
naj omenim, da sem stara 22 let, oče je imel raka na debelem črevesju pri 48 letih, sedaj je zdrav. zadnji teden sem imela dva herpesa. ginekolog mi je predpisal spasmex tablete, ki jih jem že 5 dni. na ultrazvoku sem imela v črevesju veliko zraka. tekočine v trebuhu ni bilo. par dni preden sem prvič občutila bolečino, sem imela drisko in bruhala obenem, jedla pa sem isto kot fant, ki ni imela nobenih težav.
danes sem pa opazila še izcedek iz nožnice/oranžno rjav in ker nevem, če je najbolje, da doma čakam, da postane bolečina močnejša, se obračam na Vas.
najlepša hvala za odgovor
Pozdravljena!
Ne bi kar takoj povezoval nožničnega izcedka z ostalimi težavami. Od preiskav, ki obravnavajo omenjeni predel bi bila možna še kolonoskopija (ki je niste navedli), ne morem pa trditi, da je nujno potrebna. Vsekakor bi v poštev prišle tudi “funkcionalne” motnje prebave, ko imate določene težave, preiskave pa ne odkrijejo nobene bolezni (in tudi ne gre za bolezen v ožjem pomenu besede). Tista driska, ki ste jo imeli na začetku, je bila lahko tudi le posledica (npr. virusne) okužbe in tudi ni nujno, da je neposredno povezano s sedanjimi težavami. Ne gre zanemariti, da zaskrbljenost nad trebušnimi bolečinami le-te običajno še poslabša!
Lep pozdrav!