Najdi forum

bolečine v trebuhu

sem 20-letna študentka. v 16-em letu starosti je v mojem življenju prišlo do nenadnega preobrata-začela sem se prenajedati. od takrat naprej nisem več človek, kakršen sem bila takrat (dobre volje, oboževala sem družbo okoli sebe, ples, glasbo, dobro mi je šlo v šoli…). vse se je spremenilo, ne maram biti več v družbi, najraje sem same, zelo sem zaprta sama vase, nikomur se ne odprem, sem brez energije, volje, ne morem se skoncentrirati (npr.pri učenju)ipd. vsak dan me boli trebuh, čutim močno bolečino v spodnjem delu trebuha, imam napet trebuh in vetrove vsak dan. počutim se zelo slabo. ravno zaradi omenjenih dejavnikov sem najraje doma, opuščam vsakodnevne šolske obveznosti, skratka kot da me ni. večkrat sem že poskusila urediti prehrano, vendar mi ne uspe. navzven skušam delovati normalno, v notranjosti pa me vse boli, zaradi česar se izogibam tudi vsakdanji telovadbi. sploh ne vem kaj naj storim. bila sem že večkrat pri zdravnikih pa ne vedo kaj je narobe. mi morda lahko vi kaj svetujeta?

za odgovor se vam že vnaprej lepo zahvaljujem

tanja

draga Tanja,
niste napisali, kakšna je vaša sedanja teža in višina, kakšno je vaše prehranjevanje. Vse te težave so lahko posledica motnje hranjenja, lahko pa tudi drugih težav, kot je morda depresivnost. Ker se temu da pomagati, bi bilo najbolje, da se nekam obrnete po pomoč. Opredeliti je potrebno, za kaj v osnovi gre, česar samo po tem kratkem opisu ni mogoče.
morda vam lahko pomaga osebni zdravnik, če so osnovne težave s hranjenjem, se lahko za začetek obrnete na katero od samopomočnih skupin, kot je na Ženski svetovalnici ali Muza v KAZINI v lj.

New Report

Close