Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Rak Kako živeti z rakom? bolečine v trebuhu

bolečine v trebuhu

Pozdravljeni!

Imam nekaj težav z zdravljem. Mesec dni imam bolečine v želodcu. Teden dni sem se samozdravila z Ranital 150, 2x dnevno, ki pa bolečine ni umiril. Naj povem, da ima včasih težave s želočno kislino, drugače pa je prisotna samo bolečina. Nikoli nisem imela težav z želodcem, tudi sedaj ni nobenega psihičnega vzorka (preobremenjenost, stres…), da bi lahko imela težave zaradi tega. Vseskozi sem napihnjena, ima težave z prebavo, te že od nekdaj, vendar nikoli, nikoli me ni bolel želodec, razen seveda, ko nisem šla na blato teden dni, vendar po iztrebljanju so bolečine minile (pa še to ni bila ista bolečina kot sedaj – takrat me “šravfa”). Zdaj so bolečine v želodcu že mesec dni in nikakor ne izginejo. Naj povem, da to niso neznosne bolečine – to je bolečina, ki se da zdržat ampak ne mine, ne podnevi ne ponoči.
Druga težava je v tem, da se mi (v grlu – na straneh jezika) zatika hrana.
Hrano le stežka spravim ven – tam ostaja po teden dni, in spet se mi zatakne druga – to se mi dogaja že leto dni. Ne sanja se mi od česa se mi je to začelo pojavljat. Zdaj sem že navajena, da imam vedno kakšen košček v grlu (ob strani jezika), je kakšen način, da se to nebi več dogajalo?
Kaj menite, na kaj naj bi kazale moje težave?
Hvala za odgovor! Lučka

Draga Lučka!

Tudi, če bi poznala vašo starost, bi vam zelo težko napovedala pravilno diagnozo, ki se skriva za znaki, ki jih opažate, tako ravnanje pa tudi ne bi bilo ravno strokovno. Lahko vas sicer potolažim, da rak ne bi bil moja prva izbira. Sami pa boste morali do zdravnika, ki bo naročil dodatne preiskave in se odločil za korenitejše zdravljenje, kakor ste si ga predpisali sami. Podrobno vas bo pregledal in presodil, ali bolečina resnično izvira iz želodca. Rak nastane večinoma zahrbtno, saj ne boli. Bolnika tudi ne opozarja na svojo prisotnost. Možna je okužba z bakterijo Helicobacter pylori, kar bodo rešili antibiotiki. Težave lahko pripišemo tudi raznim spremembam želodčne sluznice in izločanju kisline. Zatikanje hrane v ustih, kjer so različni neugodni anatomski prostori, idealni za njen zastanek in razkroj, ni redka težava. Problem je zlasti zato, ker je takšen košček hrane gojišče bakterij, pa tudi izvor neprijetnega zadaha. Problem bi moral oceniti bodisi zdravnik ali zobozdravnik, verjetno pa rešitev obstaja v preprostem, lokalnem posegu. Brez pregleda torej ne bo šlo, pretiranega razloga za skrb pa nimate.

Lepo vas pozdravljam,

Irena

New Report

Close