Najdi forum

Bolečine v stopalih

Pozdravljeni!

Na vas se obračam v imenu sorodnice ki ima težave z nogami. Malo bom opisala situacijo, da bo bolje razumljivo njeno stanje. Imala je že operacijo enega kolena – umeten sklep in čaka še na zamenjavo na drugem kolenu, saj ga ima prav tako že močno obrabljenega – zelo težko hodi.
V zadnjem času so ji začeli mrtvičiti prsti. Po kakem mesecu ima podoben občutek že vse do sredine stegna.
Zdravnica jo je poslala na RTG in njen izvid je tak:

Artroza talonavicularnega sklepa. Sklepna špranja je še primrno široka, obojstransko je izražena subhondralna skleroza. Eksostoza na medialni strani prve distalne falange.

Poslala jo je še na ultrazvok, ki ni pokazal ničesar, sedaj ima pa šele aprila EMG stopal – to se mi zdi malo daleč, zato me tudi zanima, kje je mogoče ugodno to narediti samoplačniško?

Vem da je tole slaba napoved za njo, ki je letnica 1935, a bi ji rada pomagala, zato mi dajte prosim tudi nasvete glede gibanja…kaj lahko naredi. Vem da zdravila za to ni. Pozanimala sem se že malo – zmanjša naj hojo, naredi si primerne vložke, gre čim prej na operacijo kolena ki jo še čaka…kako je pa s samo telesno vadbo?

Malo sem se razpisala a samo zato da boste dobili nek širši pregled na zadevo. Najlepša hvala za vaš odgovor že v naprej!

LP Katarina

Spoštovani,
glede na opis je sicer težko z gotovostjo trditi, vendar težave vaše sorodnice bolj verjetno izvirajo iz (obrabljene in preobremenjene) hrbtenice.Le ta je še dodatno obremenjena zaradi težav s koleni in spremenjenega vzorca gibanja-hoje.To je že upoštevala tudi njena zdravnica in jo zato poslala na EMG preiskavo. Seveda naj skrbi tudi za ugodje in podporo stopal (vložki z podprtimi stopalnimi loki, izmenične kopeli, masaže,..) saj si področja “pomagajo” med sabo,stopalo samo pa je tudi že obrabljeno.
EMG je možno opraviti tudi samoplačniško, vam najbližje naslove verjetno najlazje dobite na informacijah v vašem ZD.
Ubogajte navodila vaše zdravnice, ki sorodnico dobro obravnava
Lep pozdrav

New Report

Close