Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Gibala/Gibalni sistem Ortopedija bolečine v stopalih

bolečine v stopalih

Spoštovani!

Na vas se obračam s sledečo težavo. Že kakšno leto občutim v stopalih (podplatih) konstantne bolečine kot bi imela utrujene noge. Vendar je občutek enak ali sem ves dan v petkah ali pa sem ves dan v hišnih copatih. Hudo je, ker se že zbudim s takšno bolečino pa sem ponoči seveda spala. Noge niso zatečene, je pa ta občutek utrujenosti, pečenja ipd. zelo neprijeten. Naj dodam še to, da me bolijo zlasti blazinice na stopalih, notranji del in peta pa nekoliko manj. Stara sem 24 let. Kaj menite, kaj bi to lahko bilo in kako naj to odpravim? Kreme ne pomagajo skorajda nič.
Pa še to: ali je pri teh “utrujenih” nogah priporočljivo jemati kontracepcijske tablete ali menite, da raje ne?

Najlepša vam hvala za vaš čas, ki si ga boste vzeli zame ter prijetno toplo poletje!

Kar se tiče kontracepcijskih tablet mislim, da na te vaše težave nimajo nikakršnega vpliva in jih lahko jemljete še naprej. Glede na opis bolečine se mi zdi še najverjetneje, da je vaš problem posledica ploskih stopal. V tem primeru bi bilo smiselno poizkusiti z uporabo vložkov za čevlje, ki imajo oporo za vzdolžni stopalni lok. Za kaj bolj konkretnega bi bil potreben pregled stopal pri katerem je možno oceniti njihovo obliko in funkcijo.

mag. Martin Mikek, dr.med. Specialist ortopedije Artros, center za ortopedijo in športne poškodbe Tehnološki park 21, stavba D, 3. nadstr. 1000 Ljubljana Tel: 01 518 7063 / 01 518 7064

New Report

Close