Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Dermatologija Bolečine v spodnji ustnici

Bolečine v spodnji ustnici

V zadnjem letu mi se več krat dogajalo da sem imel preobčutljivo kožo pod spodnjo ustnico na dotik. Sam občutek ni bil posledica prezačinjene hrane ali pijače. Občutljivost (stopnjevala se do bolečine) je trajala 10-15 dni in se umirila. Ponovo se pojavila po približno enem mesecu in ponovo trajala isto obdobje. Na koži drugače ni bila opazna kakršna koli sprememba, kar bi nagoveščalo herpes.
V sedanjem obdobju so bili vsi moji bližnji bolani od gripe ki je razsajala in menda je še vedno aktualna. Jaz nisem obolel, ampak mi je spodnja ustnica raspokala do krvi. Seveda je občutljiva tudi koža pod ustnico kot navadno. Za ustnice sem uporabljal balsam Meleuderm in se je stanje hitro saniralo (razpokanost je izginila v dveh dneh), vendar je koža pod ustnico občutljiva tudi sedaj, vendar ne v takšni razmeri kot v prejšnjih primerih. Po tretmanu z balsamom je bolečina zamenjana z zelo rahlim pekočim občutkom ki je pomešan z srbenjem. Zunanjih sprememb na koži tudi sedaj ni videti.
Vse skupaj mi se je začelo dogajati po dopustu ki sem ga preživel lansko leto na Ohridskem jezeru v Makedoniji. Pred tem nisem nikoli imel podobne tegobe.
Prosim za nasvet.

Spoštovani,

ali obstaja možnost, da ste si ustnico poškodovali, imate od prej brazgotino, ali je ustnica z notranje strani bolj zadebeljena na otip?
Ima še kdo v družini podobne težave?

Lep pozdrav
Larisa Stojanovič

________________________________ asis.Larisa Stojanovič, dr.med.spec.dermatovenerologije

New Report

Close