Pozdravljeni,
že nekaj časa (cca. 2 leti) čutim napihnjenost in bolečine v spodjem delu trebuha pod popkom. Občutek imam, da se nekaj dogaja… Pri tem imam tudi bolečine v križu. Bolečine se iz spodnjega dela trebuha in križa širijo tudi nazvdol v noge. Od nekdaj imam težave tudi glede prebave, saj sem velikokrat zaprta. Velikokrat imam tudi občutek neizpaznjenosti črevesja. Pri odvajanju blata me včasih blato tudi peče. Pri tem me zadnje čase spremlja tudi občutek neizpraznjenosti mehurja in pogosto hodim na vodo.
Drugače se zelo trudim jesti uravnoteženo prehrano z veliko zelenjave in sadja. Imam pa težave tudi s ščitnico (avtoimuna hipertiroza – bazadovka) in na vsake toliko časa prejemam medikamentozno terapijo. Tudi trenutno sem od januarja na Athyrazolu. Te težave sem opisala tudi tirologu, kateri navaja, da te težave naj ne bi bile značilne za ščitnične bolnike.
Redno obiskujem tudi ginekologa (1-krat letno), kateri navaja da je ginekološko stanje b.p. Tudi stanje urina sem si pregledala kar nekajkrat, pri čemer ni bilo ugotovljeno kaj posebnega.
Prosila bi za nasvet na koga se lahko še obrnem.
Hvala za odgovor
Pozdravljeni.
Svetujem pregled v gastroenterološki ambulanti in pregled debelega črevesja (kolonoskopijo).
LP