Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Gibala/Gibalni sistem Težave in bolečine v hrbtenici Bolečine v spodnjem delu hrbta

Bolečine v spodnjem delu hrbta

Pozdravljeni,

nisem prepričana kam bi pravzaprav to bolečino umestila med boleče ledvice ali pa med bolečino v predelu hrbta. Tako, da se po nasvet obračam na Vas.

Stara sem 22 let in še nikoli nisem občutila česa takega.
V soboto (24.10.2015) sva s partnerjem po fitnesu odšla še na kardio trening in sicer na Planino pri Vrhniki. Bila sem oblečena v kratke rokave, vendar sem se problekla v svežo majico šele po končanem pohodu. To omenjam zato, ker so se bolečine pojavile v ledvenem predelu in sicer ko se sklonim naprej in nazaj. Najbolj pa me boli ob globokem vdihu. Ne morem zazehati ali globoko vdihniti, ne da bi me bolečina ostro špiknila v tem spodnjem pasu.

Ali je možno, da sem se prehladila? Za vsak odgovor bom bila zelo hvaležna, saj je bolečina le še hujša.
Hvala lepa in lep pozdrav,
N.

Spoštovani!
Glede na prisotne bolečine pri gibanju, je lahko izvor bolečin v ledveni hrbtenici, verjetno zaradi preobremenitve na fitnesu. Svetujem zmanjšanje obremenitev in nekajdnevni počitek. Če pa bodo bolečine pri globokem vdihu še vedno prisotne čez nekaj dni, svetujem pregled pri osebnem zdravniku, da pregleda pljuča in eventuelno kontrolira tudi kri.
Lep pozdrav!

Mitja Maechtig, dr. med., specialist ortopedske kirurgije, NCSF cpt osebni trener Naročanje za pregled: 031 719 299 (samoplačniški pregledi) Kirurški sanatorij Rožna dolina, Rožna Dolina, cesta IV 45, 1000 Ljubljana (01) 477 94 00 Železniški Zdravstveni Dom (01) 291 22 58

New Report

Close