Najdi forum

Bolečine v spodnjem delu hrbta

Spoštovani,

Stara sem 24 let in imam težave s hrbtenico od osnovne šole. Takrat je šlo za bolečine v križu, ortoped je takrat omenil da imam eno nogo za nekaj mm krajšo in me zato ngiba na eno stran, čez nekaj let je drugi zdravnik na sistematskem pregledu povedal da te razlike v mm ne vidi in to ne drži. V srednji šoli je zdravnica na sistematskem pregledu bila presenečena nad zvito hrbtenico in me poslala v Valdoltro. Tam so ugotovili ukrivljenost hrbtenice v spodnjem delu in nekoliko krajše vretence. Dali so mi steznik.

Sedaj se mi kdaj pojavi zelo močna bolečina v križu oz. bolj v zgornjem delu zadnjice na levi strani hrbta. Lani se mi je to pojavilo po kolesarjenju, letos po teku, kdaj pa tudi kar tako. Gre za zelo močno bolečino, zelo težko vstanem iz postelje, najbolj me boli ko hodim, vsakič ko z levo nogo stopim na tla. Zjutraj je bolečina najhujša, težko se oblečem, nogavice komaj obujem, saj me boli ko potegnem nogo k sebi, boli me ko sem v počepu in ko se sklonim naprej. Tekom dneva ko se razhodim, je boljše, kdaj pa me ob nekem gibu spet močno zaboli in je stanje spet kot zjutraj. Ko se mi je lani to zgodilo in sem se prestrašila, ker me je bolelo ob hoji in sem mislila da gre za kakšen živec, tako sem odšla k zdravnici, ki je pa rekla da gre za navadno bolečino v križu.

Ponavadi takšna bolečina traja približno tri dni, sedaj me pa boli že cel teden.

Zanima me še vaše mnenje, za kaj po vašem do tega pride in če bi mi lahko z manualno medicino pomagali.

Najlepša hvala za odgovor.

Lep pozdrav

Razlika v dolžini nog je pri človeku kar običajna, tam do 15 mm načeloma sploh ni pomembna in tudi, če je bila takrat opažena nima večjega pomena.
Veliko bi mi pomagalo, če bi mi napisali izvid, tudi brez tega pa ocenjujem, da je verjetno prišlo do sprememb zaradi skoliotične deformacije hrbtenice, ketere so vplivale na ledveni del, kjer imate sedaj težave.
Svetujem, da se oglasite v naši ordinaciji, probleme se da rešiti s terapijami manualne medicine in nato z izvajanjem določenih vaj doma. S seboj prinesite tudi izvide, da jih primerjamo s klinično sliko.

Lep pozdrav,

*** Sergej Fedorov, dr. med., spec. nevrolog, spec. manualne medicine *** Ordinacije manualne medicine MO-GY: Trzin, dr. Andrej Kotov, T: 01/561 25 21 I Maribor, dr. Sergej Fedorov, dr. Vladimir Fedorov T: 02/470 24 13 I Nova Gorica, dr. Genadij Filipov, dr. Arkadij Januškevič, dr. Dimitrij Gaidukevich T: 05/300 23 77 I Koper (Ambulanta Zdravje): dr. Arkadij Januškevič, dr. Dimitrij Gaidukevich T: 05/300 23 77 I Murska Sobota (Tišina, medicinski center Živa v parku), dr. Sergej Fedorov, dr. Vladimir Fedorov T: 040 804 286 Celje I (Medicinski center Ludvigdental), dr. Roman Burdeniuk, T: 040 866 456 I Novo mesto (Očesni center Preskar), dr. Vasilij Banin, T: 040 56 56 65 I Brezplačna telefonska številka: 080 12 03 I https://www.mo-gy.si *** V kolikor boste prišli k nam na pregled, vas prosimo, da s seboj prinesete natisnjena vaša vprašanja in naše odgovore. Odgovori preko foruma ne morejo nadomestiti kliničnega pregleda. ***

New Report

Close