Bolečine v spodnjem delu hrbta
Pozdravljeni!
Stara sem 20 let in se od svojega 4. leta ukvarjam z gimnastiko (4x tedensko). V zadnjih nekaj letih me je začel boleti spodnji del hrbta, vendar pa nikoli nisem imela nobene poškodbe hrbta. Včasih so bile bolečine že hujše, take, da sem težko govorila in dihala. Bolečine so močnejše po treningu, po daljšem stanju in po daljšem sedenju, vendar pa so vseskozi prisotne.
Bila sem že pri ortopedu, ki je opravil rentgensko slikanje in ugotovil, da imam “stanjšano vretence”, vendar da naj pri tem bolečine ne bi bile tako hude. Poleg tega imam nagnjeno medenico, saj imam levo nogo za centimeter daljšo od desne (če mogoče to kaj vpliva?).
Po zdravnikovem nasvetu sem na treningih opustila redno razgibavanje za most, vendar se v tem športu temu ne da povsem izogniti, je pa res, da so s tem najhujše bolečine prenehale. Zanima me, kaj je lahko vzrok bolečin in kako bi jih lahko odpravila oz. jih čim bolj omilila?
Hvala za odgovor in lep pozdrav!
Spoštovana,
priporočam Vam še pogovor z Vašim zdravnikom o slikanju z magnetno resonanco, ki lahko pokaže tudi tiste vzroke za bolečino, ki jih običajno rentgensko slikanje ne pokaže.
Lep pozdrav,
Iztok Pilih