Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Prebavila Bolezni prebavil (gastroenterologija) bolečine v spodjem desem delu trebuha

bolečine v spodjem desem delu trebuha

Pozdravljeni,

stara sem 30 let. Ze 4 mesece imam občasne bolečine v spodnjem desnem delu trebuha, nekaj cm nad nad jajčnikom, predvsem izvira glavna bolečina na območju slepiča. Bila sem ze v bolnišnici zaradi suma vnetja slepiča, kjer je ultrazvok pokazal 6mm velikost, po počitku in dietični hrani se mi je zmanjšal na 4,5 mm. Niso me operirali. Celoten utrazvok trebuha ni pokazal posebnosti na notranjih organih. Bila sem pri ginekologu, ultrazvok kaže, da je z jajčniki vse redu. Izvid krvi je bil dokaj v redu. Blato redno odvajam. V bolnišnici so mi diagnosticirali blagi gastritis, saj sem imela tezave tudi v zelodcu. Dobila sem tablete Noplaza. Zelodec je sedaj v redu.

Sicer sem bila na splošno ves čas zdrava do sedaj, lani sem pa imela zadrzani splav in potem čiščenje na GK, po pregledu je bilo v redu pozdravljeno. Sem pa postala precej občutlijva na hladno oziroma se bolj morem pazit. Tudi v casu ovulacije cutim rahlo spikanje, obcasno, kar pred splavom nisem. Ce ima to kakšo povezavo z nastalmi tezavami.

Bolečina ni neznosna, je pa precej neprijetna in tezko karkoli fizicno počnem. Na različna obdobja se pojavi, kot napad, topa bolečina, najbolj boli tam, kjer je slepic in se potem razboli cez celotno desno stran in še proti ledvicam.

Sedaj imam napotnico za kolonoskopijo, datum pregleda pa sele cez 2 meseca, kar mi je cist prepozno, glede na to da vidim, da nekaj ni v redu in me res že skrbi.
Prosim se za vase mnenje. Najlepša hvala!

Pozdravljeni!

težko vam rečem, kaj je razlog vaših težav. V tem področju leži le še del tankega črevesja (terminalni ileum)-ob vnetju le tega, ima bolnik lahko podobne težave kot pri vnetju slepiča.
Pri kolonoskopiji ne pogledamo slepiča, ker je odprtinica premajhna. Pogledamo pa lahko terminalni ileum.

Lp,Nataša Smrekar

Pozdravljeni,

danes so se tudi meni začele bolečine v desnem spodnjem delu trebuha, občasno me zabolijo tudi jajčniki in leva stran. Če primerjam z levim delom se mi desni mogoče zdi malo trd. Do sedaj takih težav nisem imela.

Kaj priporočate? Obisk pri zdravniku ali le počivanje?
Lep pozdrav!

Spoštovani!

Žal forum ne more nadomestiti pregleda pri zdravniku.

Lp,Nataša Smrekar

New Report

Close