Najdi forum

Bolečine v sklepih in otekanje

Pozdravljeni,

stara sem 47 let in imam že leta bolečine v sklepih, predvsem v komolcih, vratnem delu hrbtenice, kolkih in kolenih. Ponoči se mi bolečine stopnjujejo in preidejo v pekočo bolečino, ki se mi pojavlja predvsem v predelu rok in sicer od zapestja do prstov. Med spanjem mi celoten predel tudi oteče, pojavijo se mravljinci, večkrat rok od komolca navzdol niti ne čutim. Zaradi tega tudi zelo težko spim. Pred leti sem imela RTG vratnega dela hrbtenice in ostalih sklepov (kolki, kolena, komolci). Ugotovili so, da imam izrabljene sklepe in da imam vratni del hrbtenice ukrivljen, pri komolcih pa težav niso ugotovili. Kljub temu imam bolečine tudi v tem predelu. Pred leti so mi opravili artroskopijo desnega kolena, ki je za nekaj časa stanje izboljšala, že kmalu zatem pa so se mi ponovno pojavile bolečine v desnem kolenu, sedaj pa tudi v levem.

Zanima me, kje bi lahko bil vzrok bolečin v komolcih, čeprav fizične okvare niso ugotovili? Prav tako me zanima vzrok otekanja rok in mravljinčenja in ali bi z manualno medicino bilo možno omenjene težave omiliti? Prosim Vas za nasvet in mnenje, za oboje se Vam najlepše zahvaljujem!

Lep pozdrav, Marjana

Pozdravljeni,

težave v zgornjem delu lahko povežemo s spremembami v vratnem delu hrbtenice. Verjetno gre za posledice obrabnih sprememb. Posebnost je ežava s kolenom, ki jo s temi spremembami ne moremo povezati. Morda gre v vašem primeru za prisotnost kakšnega vnetnega faktorja? Priporočam, da obiščete splošnega zdravnika, posodbne simptome namreč lahko povzroča tudi npr. borelioza. V povezavi s hrbtenico namreč nikoli ne bolijo vsi sklepi, vaš primer bolj izgleda kot revmatološko obolenje.

Lep pozdrav,

*** Sergej Fedorov, dr. med., spec. nevrolog, spec. manualne medicine *** Ordinacije manualne medicine MO-GY: Trzin, dr. Andrej Kotov, T: 01/561 25 21 I Maribor, dr. Sergej Fedorov, dr. Vladimir Fedorov T: 02/470 24 13 I Nova Gorica, dr. Genadij Filipov, dr. Arkadij Januškevič, dr. Dimitrij Gaidukevich T: 05/300 23 77 I Koper (Ambulanta Zdravje): dr. Arkadij Januškevič, dr. Dimitrij Gaidukevich T: 05/300 23 77 I Murska Sobota (Tišina, medicinski center Živa v parku), dr. Sergej Fedorov, dr. Vladimir Fedorov T: 040 804 286 Celje I (Medicinski center Ludvigdental), dr. Roman Burdeniuk, T: 040 866 456 I Novo mesto (Očesni center Preskar), dr. Vasilij Banin, T: 040 56 56 65 I Brezplačna telefonska številka: 080 12 03 I https://www.mo-gy.si *** V kolikor boste prišli k nam na pregled, vas prosimo, da s seboj prinesete natisnjena vaša vprašanja in naše odgovore. Odgovori preko foruma ne morejo nadomestiti kliničnega pregleda. ***

New Report

Close