Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Gibala/Gibalni sistem Ortopedija Bolečine v sklepih

Bolečine v sklepih

Spoštovani!
Vse skupaj se je začelo z bolečinami v levi rami in od tega je že 10let. Najprej je bolečina trajala nekaj časa in potem izginila, je pa bilo vedno tako, da kadar je bolelo je bilo premikanje roke skoraj nemogoče. Po treh slikanjih z rentgenom zaradi suma nabiranja kalcija, ki pa nikdar ni bil prisoten in po ortopedskem pregledu, kjer mi je bilo rečeno, da so težave zaradi prisilne drže v službi (delam v pisarni), spet čakam na ponovno obravnavo pri ortopedu. Trenutno stanje je nevzdržno saj zdaj ni prizadeta samo rama ampak tudi: leva stran telesa: rama, komolec, zapestje (tu je vidna tudi vzboklina), kolk, koleno, potem pa še desna stran: rama, komolec … Moje življenje je trenutno zaradi vseh teh stvari zelo okrnjeno, velike težave mi predstavljajo že vsakodnevna opravila kot je tuširanje, oblačenje, vožnja avtomobila…. kadar je zelo hudo, sploh s koleno, ne morem niti normalno hodit, sploh stopnišča so velika ovira, po njih mi uspe z nebolečo nogo naprej in priključi boleča…. Napotnico za ortopeda sem dobila redno, kar pomeni da bi morala v tem stanju zdržati še najmanj 5 mesecev, kolikor je pač čakalne dobe. Za lajšanje bolečin jemljem Naklofen duo 75mg, pa tudi zdravila naredijo težave zgolj lažje prenosljive. Naj povem še, da sem stara 33let, drugače športno aktivna, sicer z nekaj odvečne teže, ki pa ne bi smela predstavljati težave. Ne vem več kaj storiti, prosim za kakšen nasvet.
Lep pozdrav!

Spoštovani!
Glede na to, da so prisotne bolečine praktično v vseh sklepih, težave najverjetneje niso ortopedske etiologije. Svetujem še teste na borelijo, revma teste, vnetni parametri in pregled pri revmatologu.
Lep pozdrav!

Mitja Maechtig, dr. med., specialist ortopedske kirurgije, NCSF cpt osebni trener Naročanje za pregled: 031 719 299 (samoplačniški pregledi) Kirurški sanatorij Rožna dolina, Rožna Dolina, cesta IV 45, 1000 Ljubljana (01) 477 94 00 Železniški Zdravstveni Dom (01) 291 22 58

Hvala za odgovor. Pozabila sem pripisati, da je bil revma test opravljen dvakrat z negativnim izidom in, da so bili vnetni parametri nazadnje v mejah normale.

Lep pozdrav!

New Report

Close