Najdi forum

Bolečine v sklepih

Pozdravljeni!

V drugi polovici decebra lansko leto so se mi po sklepih pojavile bolečine.
Vse se je začelo z oteklino (nisem se nikamor udaril ali kaj podobnega) na sredincu desne roke. Oteklina je po nekaj dneh izginila prav tako tudi bolečina. Kasneje so se pojavile bolečine v kolenih, komolcih, gležnjih in v zapestju. Ko se pojavijo v komolcih imam tudi občutek kot da mi želi zakrčiti prste na rokah. Bolečine nato pogosto izžarevajo v kosti pod skelpi (podlahtnco in v golenico). Pogosto imam tudi pekoč občutek v mišicah v spodnjem delu nog. Bolečine niso stalne ampak se pojavijo in nato spet izginejo ravno tako se ne pojavijo povsod naenkrat ampak včasih v komolcih drugič v kolenu itn. Ob vsem tem ni videti nobenih sprememb kot npr. otekline ali kaj podobnega pač enostavno samo boli. Tudi pri gibanju me navedene težave ne ovirajo ampak ob gibanju največkrat celo izginejo. Zelo moteče vse skupaj postane ponoči ko je telo v mirovanju. Pred nedavnim sem bil tudi na odvzemu krvi (šlo je za preverjanje revme) in vse je bilo v najlepšem redu. Naj omenim še da bolečine vedno izžarevajo iz sklepa navzdol po okončini in nikoli navzgor.

Star sem 27 let in še nikoli nisem imel nobenega zloma ali kakorkoli drugače poškodovane kosti prav tako nisem nikoli imel nobenega zvina. Veliko kolesarim in hodim v gore.

Pred nekaj leti sem bil na slikanju vratne hrbtenice. Imam rahlo izravnano lordozo, in okvaro med C3 in C4 (menda se je zgornje vretence rahlo posedlo na spodnjega). Naj omenim da imata tudi oba starša težave s hrbtenico.

Zanima me predvsem kaj so možni vzroki za nastale težave in kako bi jih lahko odpravil.

Hvala, LP Gašper!

Vaše težave so zelo podobne tistim pri revmatoidnem artritisu. Pri nekaterih vrstah revmatoidnih obolenj tudi krvna slika ne pokaže znakov.
Vsekakor bi vam svetoval obisk pri nas, da točno določimo vzrok in izvor bolečin in jih morda celo odpravimo.

Lep pozdrav,

New Report

Close