bolečine v sklepih
Spoštovani!
Prav razveselila sem se, ko sem našla vaš forum na tej spletni strani. Pred nekaj dnevi so se mi pojavile bolečine v ramenih, komolcih, kolenih, rahlo so mi zatekli prsti na rokah, na vratu-tik pod lasiščem, pa sta mi zrastli dve boleči bulici. Dlani in prsti mi ponoči “zaspijo” in imam zjutraj kar nekaj časa občutek omrtvičenosti. Če mirujem, bolečin ni, ob premikanju in delu pa so precej neprijetne, zlasti kolena med hojo in dlani med delom. Stara sem 32 let, podobnih težav še nisem nikoli imela. Moja mama pa je imela obrabo sklepov, hernio discii… Prehranjujem se kolikor toliko zdravo, dosti sadja, morda malo preveč slaščic, mesa ne jem vsak dan, mi je pa zadnje dni začelo “smrdeti” mleko, katerega sem prej zelo rada pila. Redno se gibljem, nisem pretežka (174 cm, 75 kg).
Sem še na porodniškem dopustu, imam dva enoletnika in me zelo skrbi, če bi se bolezen (katerakoli že je), poslabšala in ne bi mogla paziti nanju. Za vaš čimprejšnji odgovor se vam lepo zahvaljujem in vas vljudno pozdravljam
Težave, ki jih opisujete so zelo nespecifične in mnoge od teh najverjetneje med seboj sploh niso povezane. Glede na hkratni pojav bolečine v mnogih sklepih in otekanje prstov bi svetoval, da se izključi revmatološko obolenje. Občasni občutek omrtvičenosti prstov je najverjetneje posledica draženja korenin živcev na nivoju vratne hrbtenice. Za te težave bi v poštev prišlo najprej rentgensko slikanje vratne hrbtenice in zatem po vsej verjetnosti vodena fizikalna terapija.