Bolečine v sklepih
Spoštovani
Že dve leti me boli desna rama in sicer je najslabše takrat, ko roko dvignem, torej gibi nad glavo, čeprav me zadnje čase boli tudi drugače. Naj omenim da je bolečina prisotna IZKLJUČNO ob gibanju roke, ne v mirovanju.
Pred 2 meseci me je začel isto na desni roki boleti še palčni sklep (ta spodnji, ta ki se zarašča v dlan) in sicer težko prijemljem in tudi ko stegnem vse prste me boli. Zaradi teh dveh bolečin imam precej težav pri prijemanju in prenašanju stvari.
Poškodbe nisem imel nobene, bolečina je začela iznenada in ni več popustila. Krvne izvide imam brez posebnosti, star sem 36 let. Naj pa povem, a sem že celo življenje veliko pri računalniku, težave občasne imam tudi z vratno hrbtenico oz. mišico ki gre od vratu do rame (desne), ta me tako boli, da težko glavo obrnem v desno. Po tem grem ponavadi na fizioterapijo, kjer odkrijejo “vozle” in čez nekaj dni je bolje. Rama me pa ves čas boli, ali je to lahko sploh povezano?
Še glede roke, zadnje mesece se mi sočasno dogaja nekaj, kar nisem zasledil v nobeni literaturi. Prsti na obeh rokah so mi večkrat na dan zgubani, kot bi pravkar plaval (podobno izgleda). Sumil sem da gre za suho kožo in se mažem s kremo 5x dnevno, pa ne pomaga. V desni roki s katero imam tudi težave, včasih (predvsem ponoči) občutim kot rahlo mravlinčenje oz. občutek, da ne čudim dobro. V literaturi zasledim le tak pojav (zgubani prsti) zaradi kopanja, tako da res ne vem ali je povezano ali ne.
Tretja stvar, ki se mi je pa zgodila novembra 2004 pa je da me je začela boleti trtična kost. Mislim tisti del kosti nad zadnjico. Spet ne sama od sebe, samo ko sedim, posebno ko sedim na taki podlagi ki je trda, ali pa v avtu, ko sem torej bolj zleknjen nazaj, torej ob pritisku na to kost, me začne boleti. Če se recimo peljem z avtom uro ali dve daleč potem me boli še ves dan, tudi ko stojim.
Sumim da je nekaj narobe z mojo hrbtenico. Imam sicer še težave z želodcem pol leta, vendar pa to verjetno ni povezano z zgoraj omenjenimi problemi. Mislite da bi manualna medicina lahko pomagala mojim bolečinam v sklepih in trtici?
Hvala in pozdrav
Miha
Vse težave na desni strani, ki jih naštevate, so prav gotovo lahko vzrok nestabilnosti vretenc v vratnem delu hrbtenice. Morda še ni prišlo do posameznega vzroka v ramenskem sklepu, vendar čez nekaj časa lahko pride tudi do tega.
Tudi bolečine v trtičnem delu so posledica obrabe v spodnjem delu hrbtenice.
Oboje je možno pozdraviti z manualno medicino, zato vam svetujem obisk pri nas.
Lep pozdrav,