Najdi forum

Bolečine v roki

Spoštovani,
poleti 2007 sem padla in si poškodovala živce v ramenu oz. po EMG slikanju sem dobila takšnole diagnozo (obrazložitev dr. Rebolj-forum Urgenca):

parasth.(PARESTEZIJE=MRAVLJINČENJE, MOTEN OBČUTEK) extr. sup.(ZGORNJE EKSTREMITETE-ROKE) lat.sin. (LEVA STRAN)
sy. canalis carpalis? (SINDROM KARPALNEGA KANALA?=VTESNITEV ŽIVCA V ZAPESTNEM PREHODU (z vprašajem), ŽIVEC GRE IZ PODLAHTI V DLAN SKOZI STRUKTURE ZAPESTJA)
lažja subkronična lezija na nivoju levega brahialnega pleteža:LAŽJA, DLJE TRAJAJOČA OKVARA ŽIVČNEGA PLETEŽA – ta je nekje v predelu pod ramo

Zadnje 14 dni imam spet močne bolečine v roki, ramenu in delu hrbta. Od vseh zdravnikov, s katerimi sem se posvetovala sem dobila odgovor, da sama težko kaj storim, razen, da jem dosti vitaminov,in da je to dolgotrajna poškodba.
Je možno kaj popraviti s fizioterapijo, masažami?
Hvala za odgovor.

Pozdravljena!

Svetovala bi vam trigger point terapijo, ki vpliva na tkiva skozi katera prehajajo živci in tako posredno lahko vpliva na boljšo prevodnost po živcu.

Za doma bi vam svetovala da delate vaje za normalizacijo pretoka po živcih in za boljšo gibljivost le teh – poznajo jih nekateri fizioterapevti, ki se ukvarjajo tudi z mobilizacijo živčevja.

Vitamini in minerali so pa seveda nujno potrebno, saj so katalizatorji, torej omogočajo potek prav vseh reakcij v našem telesu.

New Report

Close