Bolečine v rokah in nogah
Pozdravljeni,
Moj problem je ubistvu že kar večplasten, bom šel kronološko.
Junija sem imel (tako se meni zdi) nenavaden odziv na prehransko dopolnilo za povečevanje serotonina 5-htp, ki sem ga jemal že nekaj časa, ker mi je pomagal, da bolje zaspim in sem bolj fokusiran. Začelo se je z občutki zbadanja v rokah in nogah, nadaljevalo s krči v rokah in z občutkom “elektrike” v hrbtu in po živcih ter z občutkom anksioznosti, nekako kot bi imel serotoninski sindrom. Ko sem to nebal jemati za 3 dni je bilo boljše, ko sem po 3 dneh spet vzel, se je stanje spet poslabšalo. Tako sem posumil na prehransko dopolnilo in res je bilo po prenehanju vse okej. Težavo sem imel edino zjutraj z zategnjeno mišico od mezinca navzdol, a to le za kake 20 min. Zdravnica mi je rekla le, da se ji zdi psihosomatsko.
En mesec pozneje sem naenkrat dobil podobne simptome, kot bi imel ukleščen živec. Začelo se je z bolečino v levem ramenu, ki se je širila po levi roki. Potem je ta bolečina popustila in sem imel bolj občutek zbadanja in kdaj malo občutek elektrike, torej res po živcu. To se je širilo tudi malo po levem sencu in kasneje tudi v desno roko. Zdravnica mi je na tisti točki dala le vaje za vrat. Šel sem tudi do osteopatinje in vse skupaj se je potem izboljšalo v parih tednih, tako da sem imel le še včasih malo občutka zbadanja in mravlinčenja v zapestjih, če sem bolj obremenil roke.
Potem pa me je prejšnji mesec začelo boleti bolj kot nek “muskelfiber” v nartih tj. Noge, čemur je sledila spet podobna bolečina kot poleti v hrbtu zgoraj in v ramah, potem tudi v rokah. Zdaj je spet boljše, me le še kdaj kaj “pošpika” v dlaneh ali stopalih. Sicer pa vsi simptomi dokaj manj intenzivni kot zadnjič.
Ne vem več a bi bilo to lahko res psihosomatsko ali bi bila to lahko kaka hernija ali nevropatija ali kaj jaz vem kaj. Vse skupaj me je tudi psihično izmučilo, imel sem tudi problem s povečanjem bezgavke, to se je potem razrešilo (modrostni zob), vendar so me v nemčiji prestrašili, da bi bil lahko hiv, ker mi je počila dlesen pri modrostnem. Sem bil potem negativen na vse spb, krvna slika je tudi povsem normalna, borelijo so me tudi testirali in je nimam.
Vse skupaj plus osebne težave so vplivale tudi na psihično zdravje, imam veliko epizod panike in/ali depresije, imel sem tudi panični napad. Dežurna psihiatrinja mi je predpisala mirzaten in helex.
Prvo vprašanje: ne vem, ali je dobra ideja da bi jemal mirzaten. Sicer bi ga z veseljem, trenutno bi res potreboval nekaj takega, da se spravim skupaj vendar se bojim, da bi lahko v tem stanju negativno vplivalo na živce, enkrat v preteklosti sem začel jemati tudi asentro, a sem imel že drugi dan tak krč ponoči v nogi, da sem nehal. Kaj vi mislite o tem?
Drugo vprašanje pa je, kaj mislite da bi lahko povzročalo take odzive telesa? Zaradi določenih simptomov malo dvomim, da bi bilo vse samo psihosomatsko, puščam pa tudi to možnost odprto. Bi bilo smiselno slikati hrbet?
Najlepša hvala že vnaprej in lepo vas pozdravljam!
Spoštovani,
oprostite za pozen odgovor, v vmesnem obdobju je bil forum zaprt.
Natančno sem prebrala vaše težave. Te se zdijo bolj psihosomatskega izvora. To vas morda v tem trenutku bega, vendar je dobra informacija. Absolutno vam svetujem, da nadaljujete z predlaganim zdravljenjem, tudi če boste v pričetku uvajanja zdravil lahko občutili različne telesne simptome. Zdravila so namenjena, da vam pomagajo, lahko pa v času uvajanja v telesu sprožijo različne reakcije.
Upam, da ste v vmesnem čas že uspeli priti do obravnave pri zdravniku, ki mu lahko zaupate vaše težave.
Lep pozdrav