bolečine v rebru
pozdravljeni!
ne vem, če sem se obrnila ravno na pravi forum, vednar nikjer drugje nisem zasledila podobne teme o zdravju.stara sem 25 let in imam težave z rebri.
naj na kratko opišem: že dva meseca imam bolečine v drugem in tretjem rebru (od zgoraj navzdol), ki sta pritrjeni na prsnico spredaj. in sicer so se bolečine kar same od sebe pojavile nekega jutra, ko sem vstala iz postelje. na otip imam ti dve rebri na desni strani povečani oz. se občuti, da nista v isti ravnini kot na levi strani. bolečina ni prisotna ves čas, je pa večja ob določenih gibih npr. ko hrbtenico popolnoma vzravnam in vdihnem zrak, prav tako pri dvigu težjega bremena ali ko hrbtenico upognem in zrak izdihnem,….
naj omenim, da imam tudi malenkost ukrivljeno hrbtenico.
bila sem že pri osebnem zdravniku, ki me je dal na slikanje, vednar je bila diagnoza ta, da so spremembe na kosteh v mojeh letih popolnoma normalne. predpisal mi je mazilo naklofen, vendar ni pomagalo, saj sem imela obcutek, da me v trenutku masiranja vse skupaj še bolj boli.
zanima me, če je to res le sprememba na kosteh in bo to minilo, oz. ali je normalno, da moram prenašati te bolečine in čakati, da bo samo od sebe minilo? ali bi bilo pametno oditi še h kakšnemu drugemu zdravniku po mnenje?
za odgovor se vam najlepše zahvaljujem.
lep pozdrav!
Včasih imamo pšaciente, ki imajo brez kakršnegakoli travmatskega vpliva deformacije na prsnem košu, vendar je za odločitev pri vas potrebno videti Rtg slike in narediti podroben pregled. Diagnoza, kot jo vi navajate “sprememba na kosteh” mi namreč ne pove nič. Te težave same od sebe gotovo ne bodo minile, zato vas vabim na pregled.
Lep pozdrav,