Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Gibala/Gibalni sistem Težave in bolečine v hrbtenici Bolečine v rebrnem delu hrbtenice

Bolečine v rebrnem delu hrbtenice

Pozdravljeni,

že nekaj let me boli v delu hrbtenice, kjer so rebra. Boleti začne ponoči med spanjem, tako da s težavo vstanem iz postelje. Težave so hujše, kadar je hrbet čez dan pritisnjen ob kakšno oviro ali trdo podlago (npr. daljša vožnja, sedenje na kavču).

Po opravljenem MRI prsne hrbtenice je bilo ugotovljeno, da imam v telesu 10. prsnega vretenca hemangiom v premeru 12 mm in protruzijo medvretenčne ploščice Th 6 – Th 7 desno.

Že nekaj časa opravljajo tudi diagnostiko pljuč, kjer gre zelo verjetno za sarkoidoza pljuč. Ali so bolečine lahko povezane s sarkoidozo? Z dihanjem nimam težav, kapaciteta pljuč ohranjena, zaradi česar bi me zanimalo, ali lahko tudi vnetje kjerkoli v hrbtenici kaže višje vrednosti vnetnih parametrov na krvi (npr. SR 30mm/h, S-CRP 30 mg/L, P-D dimer 560, povišani limfociti 13,4).

Spoštovani!
Bolečine so lahko posledica protruzije Th 6 – Th 7,vendar manj verjetno kot posledica sarkoidoze.Hemangiom je benigen tumor in ni nič nevaren,ne dela simptomatike.Povišani vnetni parametri so pa posledica sarkoidoze in ne vnetja v hrbtenici,ki bi ga pokazala MR preiskava.
Lep pozdrav!

Mitja Maechtig, dr. med., specialist ortopedske kirurgije, NCSF cpt osebni trener Naročanje za pregled: 031 719 299 (samoplačniški pregledi) Kirurški sanatorij Rožna dolina, Rožna Dolina, cesta IV 45, 1000 Ljubljana (01) 477 94 00 Železniški Zdravstveni Dom (01) 291 22 58

New Report

Close