Najdi forum

bolečine v rami

Spoštovani,
Zanima me kaj menite o mojem izvidu in katera fizioterapija bi bila najbolj uspešna in kje, bom šla kam tudi še dodatno samoplačniško.
V predelu ramena ni vidne mišične atrofije. Aktivna gibljivost zavrta v skrajni notranji rotaciji, v addukciji, z roko lahko seže na vrh glave, lahko seže v sakralno regijo. Pri testiranju mišic rotatorne manšete ne opazim izpada moči. Pozitiven test za subakromialno utesnitev. Boleče testiranje supraspinatusa.
Rtg rame; viden kalcinat v predelu supraspinatusa, akromion tipa 2
Ultrazvok: Opazim utesnitev subakromialnega prostora, droben kalcinat v tetivi suprasinatusa, kočina okrog dolge glave bicepsa. Indicirana konzerativna terapija – ciklus protibolečinske obsevalne terapije, v poštev pride interferenca, TENS, UZ, kriomasaža, kineziotaping. Ko bodo bolečine popustile še vaje za popolno gibljivost ramena.
Hvala in lep pozdrav,

Pozdravljena!

Če gre za utesnitveni sindrom ramena kot posledica napračnega delovanja mišice supraspinatus, je po mojem mnenju najprimernejša sledeča terapija:
1. 15 minutna terapija z ultrazvokom na kiti m. supraspinatus (roka mora biti v pravilnem položaju, da se kita pokaže izpod kosti)
2. trigger point terapija mišic rotatorne manšete, levator skapule in trapeziusa.
3. ugotoviti vzrok – zakaj je prišlo do preobremenitve supraspinatusa – ali gre morda za nestabilnost lopatice? – in če je temu tako, sledijo vaje za stabilizacijo lopatice, da se utesnitev v prihodnje ne bo več ponavljala.
http://www.fizioterapija.net/blog/bolecina-v-ramenu-utesnitveni-sindrom-ramena-shoulder-impingment/[/url]

New Report

Close