bolečine v rami
Pozdravljeni,
moža že ene 2 meseca boli v rami. Zdaj pa se je v nedeljo kot nekako vnelo.
Boli spredaj v rami tako zelo, da od ponedeljka ni več spal (ko se uleže ga kluje). Prve dva dneva se mu je tudi malo pomravljinčilo v roki.
Bil je pri zdravniku, jemlje protibolečinske tablete (najprej ketonal forte, zdaj ima nekaj drugega zaradi želodca).
Izvidi krvi: povišani levkociti in sladkor.
Diagnoza: vnetje mišice v rami.
Ponovni obisk zdravnika in nov krvni izvid: isto.
Roke ne premika, ker ga preveč boli. Zato ga je poslal pod nujno na fizioterapijo.
Bomo videli, kaj bo taj.
Bi bilo to za ortopeda morda? Bi bilo potrebno slikanje? Lahko s čim omilimo, sami pomagamo???
Hvala za nasvet in odgovor!
nnat
Če se težave ob počitku, jemanju analgetikov in vodeni fizikalni terapiji ne pomirijo vam vsekakor svetujem pregled pri ortopedu. Glede na težave, ki jih opisujete bi bilo smiselno verjetno operaviti tudi ultrazvok ramenskega sklepa.
Če bi želeli pregled opraviti pri meni se lahko naročite v ambulanti Artros na tel 080 8778.
HVALA za odgovor, v resnici sem mislila, da sem vprašanje nepravilno oddala in da ni bilo zabeleženo.
Bilo je prehudo , sedimentacija se je povzpela na 100, dvig telesne temperature…in je šel na UZ, kjer so ugotovili , da je na tej rami 3x več nabranega kalcija na kitah kot na drugi rami.
Lep pozdrav!