Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Gibala/Gibalni sistem Ortopedija Bolecine v rami

Bolecine v rami

Spostovani,

Ze kaksnega pol leta imam bolecine v desni rami. Pred dvema mesecema je bil ugotovljen burzitis te rame. Ker je po opravljenih fizioterapijah (10 protibolecinskih terapij, 10 termoterapij z ultrazvokom) gibljivost desne rame se vedno mocno omejena je bil opravljen se rentgen desne rame. Specialist radiologije v svojem izvidu zapise, da je iz rentgenograma ramenskih sklepov ob tuberklu maiorsu desne nadlahti videti obsezno senco kostne gostote, ki verjetno pripada narastiscu pripadajoce misice oz. sklepne ovojnice. Narocena sem pri ortopedu in nevrologu (EMG), kjer je cakalna doba zelo dolga. Glede na stalno prisotnost bolecin, omejeno gibljivost in mravljincenje desne roke, me zanima ‘prognoza’ moje bolezni, oziroma kako je resljiv moj ‘problem’.

Za odgovor se Vam iskreno zahvaljujem.

Anica

Glede na opis vaših težav sta problema pri vas najverjetneje dva – prvi je vratna hrbtenica, saj so degenerativne spremembe v predelu le te najpogosteje vzrok za pojav mravljinčenja vzdolž zgornje okončine. Druga težava je očitno vaša rama. Kar zadeva vaše dosedanje zdravljenje je povsem ustrezno, da ste bila najprej napotena na fizikalno terapijo. Žal glede na vaš opis le ta ni bila najbolj primerna. Protibolečinske terapije in obsevanje z ultrazvokom so primerne le za začetno kontrolo bolečine zatem pa je bistvenega pomena za uspeh zdravljenja s fizikalno terapijo, da pacient izvaja ustrezne vaje za ramo in da mu fizioterapevt s pasivnim razgibavanjem postopno poveča obseg gibljivosti rame. Vsekakor je na mestu obisk pri ortopedu in tudi nevrologu, svetujem vam da opravite tudi UZ rame. V času do pregleda pri specialistu pa vam svetujem, da ponovite fizikalno terapijo, ki pa mora nujno zajemati tudi aktivne vaje in pasivno razgibavanje ramenskega sklepa.

mag. Martin Mikek, dr.med. Specialist ortopedije Artros, center za ortopedijo in športne poškodbe Tehnološki park 21, stavba D, 3. nadstr. 1000 Ljubljana Tel: 01 518 7063 / 01 518 7064

New Report

Close