Najdi forum

Bolečine v ramenih

Pozdravljeni,

moje težeave so se pričele v jeseni 2004, ko sem čutil neprijetno a ne preveč močno bolečino v desni rami. V decembru 2004 sem pri rekreativnem igranju košarke dobil močan stranski udarec v glavo (meddrugim tudi fraktura nosne kosti, repozicija uspešna). Sledile so 3 tedenske terapije vratu in ramen. Bolečine v vratu (zaradi poškodbe) so izginile. Stanje v ramenih je ostalo nespremenjeno oz. so se bolečine stopnjevale. Februarja 2005 sem bil tudi na ultra zvoku. Mnenje je manjši izliv v desnem ramenu, priporočilo konzervativno zdravljenje. Do junija 2005 se je stanje samo slabšalo in so se bolečine prenesle tudi na levo rame. Junija so bili opravleni laboratorijski pregledi krvi, ki niso pokazali nič posebnega. Sledila je ponovna terapija (10) dni s tenzi. V tem časuje bilo gibanje rok tako omejeno, da se nisem mogel dotakniti trtice z desno roko. v tem času sem obiskal tudi zasebnega fizioterapevta, ki je 4x opravil terapijo ESWT (predvsem na območju supraspinatusa). Stanje v desnem ramenu se je pričelo izboljševati a se je slabšalo v levem. V tem obdobju sem začel z vsakodnevnim razgibavanjem, ki mi je bilo prej odsvetovano. Stanje se do marca 2006 ni veliko spremenilo. Pri ponovnem obisku zdravnika me je le ta ponovno poslal na rentgen in k ortopedu. RTG ni posebnosti. Izvid ortopeda (maj 2006) blage naplastitve ramenskih sklepov, degenerativne spremembev predelu narastišč supraspinatusa, desno nekoliko zožen subakromialen prostor. Blaga degeneracija v predelu AC sklepa.
Moja lastna diagnoza je takšna: Zaradi dela na računalniku (8 – 10 ur dnevno) in nepravilne drže so se pričele pojavlajati težave, ki jih sedaj blažim z nenehnim razgibavanjem (v obeh ramenskih sklepih in v vratu mi neprestano “poka”)Tudi ortoped potrjuje nepravilnosti v vratnem delu hrbtenice(ki pa še niso dovolj velike za poseg). Neprijetne bolečina me spremlja 24 ur. Večkrat tudi slbo ali sploh ne spim zaradi tega.
Zanima me ali še obstaja kakšen pregled? Oziroma zanime me ali obstaja kakšna “proteza” za pravilno držo, ki bi me prisilila v pravilno držo?
Vsakega odgovora in mnenja bom zelo vesel.

Pozdravljen rekrativec!

Vaša zgodba ni osamljen primer. Po mojih izkušnjah bi se s pravilno vodeno rehabilitacijo dalo odpraviti bolečine in vzpostaviti normalno ravnovesje med rameni, vratom in ostalim telesom.

Verjetno potrebujete:
* prečno frikcijsko masažo ali ultrazvok na prizadete tetive mišic
* tridimenzionalna mobilizacija rame, s katero se vpliva na sam sklep
* trigger point terapija s katero se sprosti tudi globoko ležeče mišice
* akupunktna masaža po Penzlu s katero se nahrani telo in omogoči normalen pretok.

Najlepša hvala za odgovor.

New Report

Close