Najdi forum

bolečine v prstih na nogah

Pozdravljeni!

Imam hernijo na področju L3-L4 Ugotovljeno januar 2022.  Naredila sem 2 sklopa fizioterapije, ampak se stanje ne izboljšuje. Celo slabša se. Na začetku se je bolečina širila iz križa na desno stran in nato po ritnici do kolena. Sedaj mi sega že v stopalo. Občasno me bolijo tudi 2.3. in 4. prst na nogi. Ko stopim imam občutek, kot da bi bili” trdi”, mravljinčasti… Ali mislite, da je to od hrbtenice? Kaj svetujete? EMG je bil narejen februarja. Izvid je bil bp.

Hvala in lep pozdrav!

Pozdravljeni,

hernija L3-L4 pomeni izvrženje medvretenčne ploščice med 3. in 4. ledvenim vretencem. Navedene težave so zelo verjetno posledica draženja živca. Priporočam pregled pri zdravniku in oceno prizadetosti živcev, morebiti (odvisno od ugotovitev pri pregledu) ponovitev slikanja z MR in/ali EMG preiskave.

Lep pozdrav, Iztok Pilih [b]ARTHRON, KLINIKA ZA SKLEPE, HRBTENICO IN POŠKODBE UKMARJEVA 2, 1000 LJUBLJANA[/b] [b]AMBULANTA LJUBLJANA,[/b] Ukmarjeva 2, 1000 Ljubljana [b]AMBULANTA MARIBOR,[/b] Lavričeva 1a, 2000 Maribor Naročanje na telefon: [b]041 654 330[/b] ali [b]01 601 11 70[/b] ali na elektronski naslov: [b][email protected][/b]. [b]www.arthron.si[/b] Direktor: mag. travm. Iztok Pilih, dr. med., spec. kirurg član Ameriške akademije ortopedskih kirurgov

Kateri pa so znaki slabe prekrvavitve prstov oz noge?

Sprašujem zato ker imam občasno pekoči nart.  Noge imam ponavadi res mrzle, tudi otečene, ampak to pripisujem naravi dela.

Mrzli in običajno bledi (izjemoma pordeli) prsti ter stopalo in slabo tipno ali netipno utripanje žil v predelu gležnja.

Lep pozdrav, Iztok Pilih [b]ARTHRON, KLINIKA ZA SKLEPE, HRBTENICO IN POŠKODBE UKMARJEVA 2, 1000 LJUBLJANA[/b] [b]AMBULANTA LJUBLJANA,[/b] Ukmarjeva 2, 1000 Ljubljana [b]AMBULANTA MARIBOR,[/b] Lavričeva 1a, 2000 Maribor Naročanje na telefon: [b]041 654 330[/b] ali [b]01 601 11 70[/b] ali na elektronski naslov: [b][email protected][/b]. [b]www.arthron.si[/b] Direktor: mag. travm. Iztok Pilih, dr. med., spec. kirurg član Ameriške akademije ortopedskih kirurgov

Pozdravljeni!

Dobila sem nov izvid MRI kjer piše hernija l4-l5, brez utesnitve živca ter spondiloartroza ledvene hrbtenice, izrazitejša na kavdalnih segmentih.  Zanima me kaj pomeni spondiloartroza ledvene hrbtenice?  Ali je možna kaka poveza z bolečimi prsti na nogah?

Hvala in lep pozdrav!

Pozdravljeni,

v izvidu navajajo izvrženje medvretenčne ploščice med 4. in 5. ledvenim vretencem, brez pritiska na živca ter obrabo malih sklepov ledvene hrbtenice (spondiloartroza). Povezava z bolečimi prsti na nogah je malo verjetna.

Zakaj pa bi me lahko boleli prsti na nogah. Ne bolijo vsi ampak drugi,tretji in četrti. V mirovanju je bolečina topa in rahla. Ko pa stopim na nogo oz prste pa je bolečina močnejša. Tako da včasih hodim samo bolj po peti, ker če stopim na celotno stopalo se bolečina stopnjuje. Kaj svetujete?

Hvala in lep pozdrav

Glede na prej navedeno, je najbolj verjetno, da je vzrok za bolečine v stopalu ali prstih samih. Priporočam, da opravite rentgensko slikanje bolečega stopala in prstov v dveh standardnih projekcijah, nato pa da pridete na pregled s posnetki.

New Report

Close