Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Astma in druge pljučne bolezni bolečine v prsnem košu

bolečine v prsnem košu

Pozdravljeni,

naj opišem svoje težave:

Pred 10 dnevi je najprej zbolel partner, imel kar hudo virozo s kašljanjem, kihanjem, povišano temperaturo in splošnim slabim počutje. Nekaj dni ta njim je še hči dobila temperaturo, ki je trajala tri dni, zdaj prejšnji petek pa sem jaz začel kihat in smrkat, ter začelo me je močno , ostra bolečina boleti v prsnem košu, predvsem ob kašlju, kot, da bi me zarezal, pljuvam tudi gnoj. To je trajalo kake tri dni, bolečina je bila prisotna tudi ob mirovanju in ležanju. V torek sem bila naročena pri zdravnici, ki me je poslušala in pregleda kri, pljuča naj bi bila čista na krvi nič- vse bp. EKG ni delala, tudi pljuč mi ni slikala…
Mene pa v po pljučih še vedno boli, bolečina ni več ostra ampak topa, še vedno me sili na kašelj, ki je suh. Bolečina, ki jo imam je kot neko tiščanje, danes ponoči sploh nisem mogla spati, sem se zbujala… Bolečina je enakomerno porazdeljena čez cel prsni koš, ob vdihu ali izdihu me ne boli nič bolj, je pa čudno, ker imam na trenutke občutek, da bi me nekaj stiskalo morda celo minimalno zapeklo, čeprav ne vedno. Ne vem več kaj bi to lahko bilo, ej pa zelo neprijetno in me zelo skrbi.

Naj povem še to, da sem v prvem IVF postopku in sem 10. dan špikanja s Superfactom, ne vem ali je lahko to kak dodaten znak. Skrbi me, da ne bi bilo kaj s srcem, saj ravno stiskanje v prsih ponoči nikakor ni bilo prijetno. Stara sem 36 let in že imam enega otroka (po naravni poti).

Prosim povejte mi, kaj bi to lahko bilo, saj me je strah da ni kaj s srcem ali kaj resnejšega s pljuči.

Hvala in lp, petra

Spoštovani,
glede na vaše težave predlagam, da ponovno obiščete vašega
izbranega zdravnika, ki bo ob upoštevanju trajanja vaših
težav in vaše spremljajoče terapije dodatno ukrepal.
Lep pozdrav
K. Osolnik

Pozdravljeni.

Imam težavo. 3 dni me boli na levi strani prsnega koša.Boli me tudi zadaj pod desno lopatico v mehkem tkivu. Ko vdihnem in izdihnem me stisne a ne vedno,kot neki ciklični krč,tako da nevem ali me boli desna stran grla,desno pljučno krilo desna lopatica ali kaj…vse je tako razbolelo da več ne vem kaj me boli.Kašljam nežno,malo a pri kašlju seveda boli.
K zdravnici še nisem šla,ker je bil sedaj vikend,drugi teden je pa na dopustu,zato se obračam na vas.
Je to prehlad zaradi klime v avtu? Še nekaj ugotavljam..3tedne sem spila na dan 3 litre in pol čaja.Zmešala sem šipek,kamilico in meto.Čaji so naravni,sama sem jih nabirala.Kombinacijo šipka in kamilice pijem vsak dan že dobro leto,pred 3mi tedni sem primešala še meto.Pijem mete preveč? Ko sem pila šipek+kamilico,me nikdar ni bolelo in stiskalo v prsnem košu kot me sedaj.
Meta ima eterična olja in sem pomislila da mi je meta morda preveč polenila mišice?
Morda zvenim zelo laično ampak pišem tole v bolečinah in se premagujem,da ne bi vzela naklofena.

Hvala vam vnaprej za odgovor.

Yonix

Nenadna huda bolečina v prsih je stanje, ki je lahko resno,
zato predlagam, da greste takoj k zdravniku. Če vaš osebni
zdravnik ne dela, potem ga nekdo nadomešča, sicer pa na
urgenco.

Mitja Košnik
Bolnišnica Golnik – Klinika za pljučne bolezni in alergijo
University Clinic of Respiratory and Allergic Diseases,
Golnik, Slovenia
http://www.klinika-golnik.si

New Report

Close