Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Urgenca bolečine v prsnem košu

bolečine v prsnem košu

Pozdravljeni!

Že 2 dni opažam, da me topo boli in stiska v prsnem košu in na zgornjem delu hrbta – kot pri sapi, razlika je le v tem, da ne mine! NIč ne kašljam. Sem pa opazila, da se mi nonstop spahuje (možno, da delam to podzavestno, ker želim sprostiti pritisk v prsnem košu). Je pa res, da sem bila do ponedeljka zelo fizično aktivna (tek in tenis). Ampak težave so nastopile šele v sredo. Spim normalno, brez težav, te se pojavijo čez dan.

Je mogoče, da izhajajo iz hrbta (od trgatve dalje me boli vsako jutro križ – imam pa tudi zaposlitev pretežno v sedečem položaju) ali je vse psiha (čeprav stresa nimam nič več kot ponavadi).
Stara sem 29 let!

Hvala za vaš odgovor!

Pozdravljeni!
Lahko je mišično kostna bolečina, boleč zg del hrbta je lahko posledica sedenja oz. nepravilne drže oz. vratu, težave bi lahko povzročalo tudi morebitno zatekanje želodčne kisline nazaj v požiralnik-refluks. Koristen podatek bi še bil, kako na bolečino vpliva hranjenje, premikanje, globok vdih in napor.
Lep pozdrav!

Lep pozdrav - - - - - - - - Sašo Rebolj, dr. med.

POzdravljeni!

Bolečine ni niti ob naporu, globokem vdihu, hranjenju, premikanju (kvečjemu izgine), imam samo probleme po hranjenju, ker me daje po še tako majhnem grižljaju kislina in začutim občasno topo bolečino v želodcu.

Drugače pa je vse ok!

To okrepi verjetnost, da je problem v tem-kislini ali omenjenemu refluksu. Zadeva se zdravi z zdravili proti želodčni kislini oz. opravi gastroskopija, če terapija ne odpravi težav.
Lep pozdrav.

lp
Bolečina se pojavlja kakšen mesec dni in sicer pri zelo globokem vdihu,na levi strani prsnega koša zgoraj in pod dojko,ter zadaj med lopaticami navzgor.
hvala za odgovor

Najverjetneje se mi zdi, da gre za kostno-misicno poreklo bolecine(in te praviloma minejo same). Ce so tezave stalne in enake ze 1 mesec (ali slabse), se le oglasite na pregledm Lep pozdrav!

Pozdravljeni! Sem močnejša 25 letnica in je danes že drugi dan, ko imam bolečine v prsnem košu. Bolečina je večja pri vdihu, tako da se bojim vsakega vzdihljaja. To zimo nisem bila preveč aktivna, kar se pozna tudi na kilaži in pri kondiciji (druače pa spomladi, ko je dovolj toplo, poleti in jeseni kolesarim in na dan naredim več kot 10 km). V soboto sem bila na pohodu, vendar ne verjamem, da bi bil to izvor bolečine, saj ni bil spet tako obremenilen. Zelo verjetno je, da je prevelika telesna teža krivec za vsako težavo, ki jo imam zato sem začela paziti kaj dajem v usta in na dan popijem vsaj 1,5l vode. V primeru, da sumite, da se odgovor na mojo teževo skriva drugje, bi vas prosila za odgovor. Najlepša hvala in lep pozdrav!

Če je bolečina edina težava in traja le dva dni, se mi to samo po sebi ne zdi podatek za kaj alarmantnega, ker gre za dokaj pogosto težavo, je ne bi pripisoval niti večji telesni teži. Minilo naj bi samo v nekaj dneh, sicer pa le do zdravnika (ali ob slabšanju, vročini, težkem dihanju….)
Lep pozdrav!

pozdravljeni
jaz sem sse vozil z vojaskim avtomobilom in je zelo premetavalo.
in od takrat me danes ze drugi dan boli prsni koš saj semm z njim drgnil ob železo ko je premetavalo.
ali mislite da je kaj hujega ker boli me ne dokler zello globoko ne diham ali pa naredim kakšen napor

Na pamet sicer tezko govoriti, a moznosti, da bi si polomili rebra ali staknili konkretnejše poškodbe le od take voznje so le majhne.
Lep pozdrav

Živjo. Jaz sem včeraj imela rahel glavobol, zvečer tudi vročino.Danes samo še kašljam. a že včeraj se mi je pojavila rahla bolečina,stiskanje za ne več kot minuko v zg.delu prsnega koša na D str. nad dojko.Kaj bi to lahko bilo?
hvala za Vaš odgovor, Maša

Pozdravljeni. Tako na daleč se mi zdi najbol verjetno, da gre za težav(ic)o, povezano z omenjenim prehladom in kašljem, torej bolečino iz stene pšrsnega koša.
Lep pozdrav

New Report

Close