Pozdravljeni.
Stara sem 55.let.Rada bi vaše mnenje.
Imam že dvajset let kronični gastritis in sem bila pred tremi meseci na gastroskopiji, kjer zdravnica ni odkrila nič posebnega. Redno jemljem ranital in ruporut tablete. Sedaj me že mesec dni boli v predelu nad prsmi in v desnem in levem predelu pod rebri. Ko se mi spahne je nekoliko bolje. Zanima me tudi kaj lahko povzroči redno pitje alkohola.Najlepša hvala.
Spoštovani!
V treh mesecih se je lahko stanje želodčne sluznice spremenilo. Pri kroničnem vnetju gre ravno za zagone vnetja, ki jih je potrebno zdraviti z inhibitorji protonske črpalke, ne z Ranitalom, ker postane neučinkovit. Na drugi del vprašanja bi vam odgovorila takole. Vse je odvisno od popite količine alkohola in od tega, če ste sicer karkoli bolni, da so vam zdravniki uživanje alkohola resno odsvetovali. Za ženske popiti 1 deciliter vina na dan ni problem, vse kar je več, pa že pomembno vpliva na jetra in druge organe. Vseh toksičnih učinkov vam ne bom tukaj naštevala, da ne govorim o vsej ostali škodi, ki jo odvisnost od alkohola povzroča. To si preberite tudi na forumu in na ustreznih straneh.
Lep pozdrav! M.Štefančič Gašperšič
Spoštovani!
Zanima me, kaj bi radi izvedeli. Če sprašujete, kaj pomeni bolečina, bi vam odgovorila, da je to obrambni mehanizem, s katerim telo sporoča, da se mu nekaj slabega godi. Skuša nam dopovedati, naj tega, kar povzroča bolečino, ne počnemo. Toliko razlogov je, zakaj vas boli, da povejte kaj več, da vam bom lahko svetovala za vas uporabno, ne pa kar takole na splošno.
Lep pozdrav! M. Štefančič Gašperšič
že nekaj časa me boli, predvsem ponoči in zjutraj, čez dan pojenja, vendar se ta bolečina ponovno vrača popoldan in zvečer. boli me v prsih, predelu pleksusa in pod prsmi. imam občutek, kot da je trebuh malo napihnjen. apetit imam. na blato grem redno, na vodo pogosteje.
zdravnica je po UZ želodca in raznih krvnih analizah priporočila gastroskopijo in kolonoskopijo, vendar bi se tem dvem preiskavam, zaradi vsiljivosti, skušal izogniti. kaj naj storim?
Spoštovani!
Žal UZ pregled o stanju želodca ne pove nič uporabnega, zato se ga ne uporablja. Potrebno je narediti gastroskopijo za pregled želodca in koloskopijo za pregled debelega črevesa.
Lep pozdrav! Marija Š. Gašperšič