bolečine v prsih
zdravo!
imam 22 let. že kakšen teden opažam bolečine in pritisk za prsnico in ki se širijo v desni del prsnega koša in občasno v hrbet in vrat. po simptopmih se zdi kot angina pektoris, vendar je moja bolečina stalna oziroma se s premikanjem spreminja. če se sklonim naprej ali obrnem v desno začutim ostro žgočo bolečino. ob pritisku na prsni koš me tudi boli. pritisk v prsih in oteženo dihanje je stalno, vendar si to razlagam kot strah. ni razlike v bolečini med aktivnostjo in neaktivnostjo. kakšna je možna razlaga teh simptomov?
hvala za vaš odgovor
Zdravo!
Stvari, ki ne govorijo za “angino pektoris” oziroma za “srce” so to, da bolečina ni odvisna od telesnega napora, da je odvisna od gibanja oziroma premikanja ter področje, ki je boleče na pritisk. Ne nagibam se torej k temu, da bi omenjene težave povzročalo srce (kar vas najbrž skrbi). Poleg kopice struktur v steni prsnega koša (ko težave običajno sčasoma minejo same) lahko tiščanje ali nelagodje v prsnem košu povzroča še tesnoba (anksioznost), želodčna kislina, sploh če zateka navzgor v požiralnik in še kaj bi se našlo. Pri vas se mi posebno zaradi bolečnosti na pritisk, zdi bolečina bolj lokalnega porekla (iz stene prsnega koša).
Lep pozdrav!